Político

Som ni säkert har hört så har det vart en del stormar runt spanska politik på sistone och det kan ju kanske vara intressant att höra hur en utlänning här upplever det.

Bakgrunden till allt är att Spanien har ett ostabilt politiskt läge, där tron på politikerna är väldigt låg och få går och röstar. Förra söndagen var det borgmästarval i hela landet och det var endast runt 51% som deltog i valet, och flera av de som faktiskt deltog trodde egentligen inte att det spelade någon roll vem som vinner. PP - Partido Popular (högerinriktat) vann i hela landet.
Spanien idag, med t.ex. 20% arbetslöshet, är i en djup kris, som inte bara beror på den krisen som har drabbats alla. Som Karlotta sa: "Det var ett korthus som fick en liten vindpust och föll".
Det är det minst industrialiserade landet i Europa, med turismen som enda egentliga inkomst, vilket är vanskligt.

Sedan ett par veckor tillbaka är de stora torgen i flertalet Spanska städer ockuperade. Placa Catalunya är det som är ockuperat här i Barcelona och det översvämmas av tält, plakat och människor. Imorse började polisen göra en räd för att få bort alla människor, eftersom det imorn kommer bli galet om Barca vinner Champions League (det är den anledningen de ger i alla fall, egentligen vill de nog bara få bort alla människor).
Det är inte olagligt att ockupera som de gör nere på Catalunya. Sålänge det inte tillhör nått politiskt parti var det inte heller olagligt dagen innan och samma dag som valet (det är bra att ha en spansk vän som pluggar juridik ;))

Såhär såg det ut på Catalunya i förrgår kväll:


Kramar,
Elise

Åsikter o tankar
Postat av: Ellie

Svar: Dessvärre åt jag aldrig frukost MED honom, han hade bråttom för han skulle repa med bandet. Men han följde med till fiket och betalade allting, och tvingade mig välja saker jag inte orkade... Haha. Men så himla fint av honom. Han var så himla fin.

2011-05-29 @ 16:11:14
URL: http://lilljesus.blogg.se/

Din åsikt om inlägget här, tack ♥:

Du heter?:
VIP?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress/hemsida:

Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0