Lördagslistan - Det jag sprungit över

Lite försent så är det äntligen dags för ny lördagslista! :)

Denna veckan går vi en resa från bra filmmusik, via ny svensktoppslåt till min glädje, via nytt och lite äldre med världens bästa band, via låtar som snurrat på George Payne och Rac ("spanska MTV"), till några låtar jag sprang över på Spotify och tillbaka på George Payne och Rac. En musikalisk resa under en vecka i Barca:

Det jag sprungit över - Lördagslistan 2011.02.26

Kramar,
Elise

p.s. The Ark var pausfåglar i Melodifestivalens deltävling i Malmö i lördags, här är klippet:



d.s.

Promenad

Som vanligt så startades lördagen med att lösa melodikrysset tillsammans med mor o far på Skype. Det gick bra, vi löste allt :)

Sedan blev det ännu mer radio hela förmiddagen, med Skid VM, Musikguiden i P3 (där Ark vunnit låtduellen och nu ställdes inför en ny) och P3Star (som innehöll en lång intervju med...behöver jag säga det? The Ark). Nöjd och glad, men något rastlös bestämde jag mig för att ta en promenad och eftersom jag inte fick någon med mig så gick jag själv, och det kan vara trevligt det med. Var på lite upptäcksfärd nere i Barrio Gotig och El Born, jättemysigt! :)

(från vänster) 1. Fint hus nära Bruc (min gata), 2. Hus, 3. Hittade en liten allé och skymtade ett väldigt fint hus..., 4 och 5. ...som visade sig vara Palau de música, alltså "musikpalatset", 6. Vad säger du Albin? Hit måste vi väll gå?! Ett skidcafé :) , 7. Gata i Barrio Gótic, 8 och 9. Katedralen, 10. Kukuxumusu affären i El Born.

På kvällen gick jag med Matilda, Olga & Eirin till George Payne där vi var hela natten tills de stängde.

Idag har jag bara varit väldigt trött och legat hemma och tittat och lyssnat ikapp på Ark i Melodifestivalen och Svensktoppen. Den traditionella springrundan får bli av imorgon istället.

Skall strax lägga ut en försenad lördagslista, håll till godo :)

Kramar,
Elise


Fredagsmys

Vart lite fåordig på sistone. Men livet går vidare.
Skall försöka slänga in lite citat från skolan imorn, men jag måste ju bara berätta om en kul grej som hände idag.
Shakira var hemma och var sjuk, men ingen av oss hade pratat med henne så när Xavi frågade varför hon inte var där så kunde ingen riktigt svara på det. Då tog Xavi upp sin mobil, bad om numret och ringde henne! :P
Haha, hon blev rätt förvånad, men gick ut på sin balkong och vinkade till oss ;)

Jag skippade utgång både igår och idag, har inte vart på humör. Har legat hemma i sängen, tittat på M*A*S*H och haft långa Skype samtal med fina vänner. Man behöver såna kvällar ibland också :)

Imorn blir det melodikryss as usual och efter lyssnande på skidor och The Ark på radion så kanske det blir en sväng till stranden med Matilda. We'll see.

Kramar,
Elise

Grattis till pingvinen :D


Och idag så säger vi grattis till världens finaste Ida aka Mamma Pingvin som fyller 19 år :D

Hurra hurra hurra hurra!♥

(ja, jag vet att du hatar denna bilden, men jag tycker den är jättesöt ^^)

Kramar,
Elise

GUUULLLLLDDDDDD! :D ♥

Star i skolan och är väldigt glad! :D Marcus Hellner tog just guld i skid VM i Holmenkolen - slog Northug! Bara att sla norrmännen pa deras hemmaplan i Norge är helt jävla underbart :D Nu önskar man att man var hemma med likasinnade och kunde fira ordentligt, men jag far väll göra det bästa av situationen ^^

Igar va jag pa Happy Miercoles och sedan drog vi vidare till George Payne, najs :D

Ikväll blir det antingen George Payne igen med Matilda eller biljard med killarna. We'll see.

Kramar,
Elise

....and it's back :)

Bara en stund efter det jag kom hem från Shakira så bestämde sig nätverket för att funka igen. Så jag tog en paus i mitt M*A*S*H tittande och pillade lite på bloggen.
Dagen till ära finns nu nyaste och SISTA nya låten med Ark i menyn. Idag släpps skivan och mamma skall köpa och skicka ner till mig :)

Klicka på spotify loggan för att höra hela skivan (som ni i Sverige kan höra men inte jag :( )

Kramar,
Elise

Wifi som inte samarbetar

Hej hopp :)

Mitt internet ligger nere hemma och har gjort det sedan igarkvall. Sa det ar darfor jag inte skrivit nagot. Och nu sitter jag hemma hos min koreanska van Shaikra och far lana hennes internet vilket jag ar valdigt glad for!

Vad som hant pa sistone ar att jag var pa Nasty Mondays med Matilda, hennes lillasyster Julia, Olga och Shakira igar och som vanligt var det helgrymt :D Bra musik och massa trevligt folk!
Idag satt jag och tittade pa gamla ark dokumentarer och annat fint medan jag pluggade och spelade spindelharpan. Det ar varst vad man hinner med annat nar man inte har internet...
Efter skolan gick jag, Matilda, Fabian och Kevin till ett "nytt" Starbucks och snackade lite. Sedan visade Matilda en kinesisk affar hon hittat och jag fick antligen kopt sweet chili sas :D plus att jag hittade curry ketchup till pa kopet!

Nu skall jag nog strax bege mig hemat och lagga mig framfor M*A*S*H en stund och dromma om att internet kommer tillbaka imorn.

Kramar,
Elise

Més que un club


Jag vet att jag skrev fel datum och att jag säkert stavat fel nånstans, men ha överseende med det, tack! ;)

¨

(från vänster) 1. Denice & Colleen utanför Camp Nou innan matchen, 2 & 3 Inne på Camp Nou, 4. Jag inne på arenan, 5. Spelarnas ingång och folkets jubel, 6. Spelet i full gång, 7, 8 & 9 Ställningen i kronologisk ordning,
10. Colleen & Denice på en bar efter matchen där vi andades ut och tog varsin läsk, 11. Min nya Barca halsduk, biljetter och Barca-godis.


Ja, som ni säkert förstår; jag har vart på en Barca match på Camp Nou :D
Det blev bara jag, Denice & Colleen, men vi hade kul ändå! Jag och Denice tog metron ut till Maria Cristina där vi mötte upp Colleen och vi gick alla tre mot arenan där vi först och främst skulle köpa biljetter. Vi fick tre st långt ner bakom ena målet, tyvärr inte tillsammans, men stackars Colleen som hamnade själv i Barcas hejaklack kunde sitta med oss andra halvlek. Det låter kanske inte som jättebra platser, men de var helt okej, för 50€.
Efter inköpet och efter att ha irriterat alla "biljettförsäljare", d.v.s. de som går runt och säljer biljetter till folk som står i kön genom att säga att det är utsålt. Denice sa till alla potentiella kunder att de bara ljög, så de blev inte så glada på henne och var glada när vi gick. I alla fall, då gick vi och letade upp nånstans att äta, vilket tillslut blev Donken, eftersom vi inte hittade något vettigare.

Efter att ha velat runt efter en bar gav vi upp och gick till arenan istället. Det är en mycket speciell upplevelse att vara på en fotbollsmatch i Spanien, det är så mycket känslor och hängvienhet inblandat. Vi satt och log rakt av nästan hela tiden. Men det var också en otroligt spännande match, där Villa gjorde ett mål efter bara 3 minuter, men sedan blev det inga fler mål i första halvlek. I andra halvlek fick Bilbao snart ett mål på straff och det var några nerviga minuter innan Messi gjorde det avgörande 2-1 målet för Barca.

Efter matchen var det dödsdömt att bege sig direkt till metron, vi gick till en bar och tog varsin läsk istället och tittade på höjdpunkter från matchen på TV. Vi begav oss till metron lagom till att hinna med sista tåget hem.

En härlig spansk sportkväll! :)

Kramar,
Elise

Lördagslistan - Något gammalt, något nytt, något antikt, något nostalgiskt

Ny lördagslista! Något kortare den här veckan, men det har vart mycket fokus på en viss sorts musik denna vecka och det är de skivor som anlände i onsdags. De har en stor plats i veckans lista, men det kom även med ett par hyllningar till världens bästa sångare och låtskrivare som idag fyller 34 år :) Ola Salo.
Lite egoism, det senaste med Veronica Maggio och en gammal klassiker kom också med.
Lyssna och njut!

Något gammalt, något nytt, något antikt, något nostalgiskt - Lördagslistan 2011.02.19

Kramar,
Elise

Ikea och fotbollsplaner


Glada tjejer på Ikea! :)

Efter en kort natts sömn vaknade jag, löste melodikrysset, det mesta helt själv = var stolt över mig! ;)
Klockan ett mötte jag upp Denice på Placa Catalunya och tillsammans med hennes aupair kompisar Elina från Finland och Mia från Stockholm tog vi L94an till L'hospitalet och Ikea :)
Entusiastiska till tusen fotades det uatnför varuhuset och efter Denice fått reklamera en tavla åt sin värdfamilj åt vi lunch i restaurangen. Tjejerna var överlyckliga över köttbullar, mos, brunsås och lingonsylt och jag åt mos med goda potatis/brocolli/lök biffar. Vi tog en sväng inne på varuhuset och inte minst gick vi till "La tienda sueca" (den svenska affären), vilket resulterade i att vi tre svenskar förvandlades till barn som får glass. Elina stod bara bredvid och skakade på huvudet... Inköpen resulterade i, för min del; blåbärssylt, tångkaviar, Annas pepparkakor i plåtburk, Pågen gifflar, ballerina, singoalla och tunnbröd.

Tillbaka inne i stan mötte vi upp tjejernas skottska vän Colleen och gick ner till en irländsk bar på Ferran, när Placa Reial. Vi satt där ett tag och bartendern tyckte det var väldigt roligt att skoja med oss; skrämma livet ur Denice och Mia, sno Colleens nya kamera och hennes Iphone och andra kul grejer :)
När det var dags att bryta upp skulle Elina och Mia gå till sitt Renfe tåg (de bor en bit utanför stan) och jag hängde med Denice och Colleen till Donken. Där satt de ganska länge och kunde inte bestämma sig för hur de skulle spendera kvällen, mycket underhållande icke diskussion ^^ Tillslut blev det i alla fall att sätta sig på en bar, men jag lämnade dem och gick hemåt med min papperspåse som verkade hotad av regnet som börjat falla. 

Angående fotboll imorn så kunde Johanna tyvärr inte få tag på biljetter till mig, men aupair tjejerna skall gå och Colleen brukar bara gå till Camp Nou ett par timmar innan och köpa, så det är planen. Då blir det nån middag innan och sedan äntligen match, yeahhh! :D

Nu skall jag ha lugn hemmakväll, se en film och äta pepparkakor!
Lördagslistan kommer strax :)

Kramar,
Elise

Bar & glass

Helg!♥

Fredagskvällen blev en bra avslutning på skolveckan och A2 perioden.
Jag och killarna mötte upp Johanna och Amanda nere på ramblan och vi velade omkring en stund innan vi slog oss ner på Santamonica, en bar vid Placa Reial nära ramblan. Mysigt!
Efter ett antal sms och telefonsamtal med vägbeskrivningar kom även Adéle och Emma en stund och efter ytterligare några sms och telefonsamtal med vägbeskrivningar hittade även Denice dit. Då var det dock dags att börja röra på sig, och eftersom Amanda och Evelina (en vän till Johanna och Amanda) skulle jobba morgonen efter så behövde de hem och sova och Johanna ville inte gå hem själv. Adéle och Emma skulle vidare och klubba på Opium och Emanuel drog också hem (Tomas hade redan gått hem), så det blev bara jag och Denice kvar.
Men men. Vi var sugna på att bara sätta oss ner någonstans och ta det lugnt och när Denice nämnde McFlurrys med oreos kunde jag ju inte säga nej! Vi åt dem medan vi tog en promenad upp för ramblan och plaza universitat. Men så helt plötsligt stängde alla barer, så vi hade inte så mycket att välja på än att åka hem, eftersom vi inte var sugna på nattklubb. 

I alla fall så skall jag med Denice, Anna (ännu en tjej från förra lördagen) och en vän till dem till Ikea idag :) Inte det att det var längesen jag var på Ikea, men när Denice berättade om det och var så entusiastisk så kände jag att jag ville hänga på. Och jag behöver faktiskt blåbärssylt, gifflar och singoalla.

Föresten så blir det förhoppningsvis att se fotbollen på Camp Nou imorgon! :D Johanna kan förmodligen få tag på billiga biljetter via sin gästlista. We'll see!

Kramar,
Elise

Fotos de Shakira


Jag, Fabian och Xavi


Fabian & Xavi


Bobe


Hela klassen version 18/2: Kevin, Shakira, Bobe, Ciara, Keiko, Juanna, jag och Fabian


Jag x 2

Shakira la just upp lite kul bilder på facebook: varsegoda!♥

Kramar,
Elise

Elise och Fabians omständiga och smått farliga tidsmaskin

Var längesen jag skrev något från skolan. Men idag så bjuder jag på något alldeles extra, användarinstruktioner till en tidsmaskin!

På första lektionen idag hade vi vikarie eftersom Margarita var sjuk och med vår "vikarie" Eugenia gjorde vi en övning där vi skulle beskriva hur man använder olika apparater. Jag och Fabian "uppfann" en tidsmaskin och såhär fungerar den:

1. Entre en la maquina
Gå in i maskinen
2. Escribe la fecha que es tu parada
Skriv datumet som är din önskade hållplats
3. Aprieta el butón rojo
Tryck på den röda knappen
4. Espera 2 minutos
Vänta 2 minuter
5. Come un pizza
Ät en pizza
6. Espera 3 minutos más
Vänta 3 minuter till
7. Baila la macarena
Dansa la macarena
8. Espera 4 minutos más
Vänta 4 minuter till
9. Canta "I did it my way" de Sinatra
Sjung "I did it my way" med Sinatra
10. Espera 5 minutos más
Vänta 5 minuter till
11. Conoce alguien que se llama Pedro
Lär känna någon som heter Pedro
12. Espera 6 minutos más
Vänta 6 minuter till
13. Da una voltereta
Gör en kullerbytta
14. Espera 7 minutos más
Vänta 7 minuter till
15. Comprende que la maquina no funciona
Inse att apparaten inte fungerar
16. Espera 8 minutos más
Vänta 8 minuter till
17. Muere...
Dö...

;)

Kramar,
Elise

Barcelona-tips número cuatro


Vårt bord igår

Restaurangen vi var på igår hette alltså La Coronela och låg i stadsdelen El Born, några stenkast från havet :)
Det är en helt mexikansk restaurang och på menyn finns allt från enchilladas och tacos till fiskrätter och sallader. För mig fanns ju bara ett alternativ, vilket var tortillabröd med en grönsaksröra bestående av bl.a. squash, majs och rödlök, superbt!♥
Det var ett mysigt litet ställe och det fanns även en bar och fler platser på övervåningen. 
Vi beställde in nachos och guacamole till förrätt att dela på, så varsin huvudrätt vilket blev, när vi splittade rakt av mellan oss, 15€ per person (Juanna bjöd på drickan). Helt okej med tanke på hur mätt och nöjd man ändå blev.
Servicen var bra, en rolig detalj är att typ ägaren kom precis när vi stod och väntade på bord, och han började bara jobba direkt. När vi lämnade restaurangen hade han fortfarande inte tagit av sig jacka och halsduk ^^ Han var för övrigt Mexikan berättade han.

Kramar,
Elise

Miércoles y jueves

Så har snart ännu en skolvecka passerat, den femte sedan jag kom hit och den sista på A2 steget. Detta är vad som hänt onsdag och torsdag;

Igår va jag uppe riktigt i tid eftersom jag skulle pluggat med Denice, men får då ett sms om att hon mår dåligt och måste sova mer. Jag sover en stund till och sätter mig och pluggar lite innan Matilda smsar och frågar om vi skall plugga tillsammans i Citadell parken. Det var en jättefin solig dag och vi satt i solen vid en palm och pluggade, sämre kan man ju ha det! :)

Vi gick gemensamt till skolan och under skoldagen var jag lite förvirrad huruvida jag skulle följa med klassen ut och äta mexikanskt i El Born eller plugga med Denice. Jag valde dock tillslut att faktiskt gå med klassen, tyckte jag var värd det efter alla dagars pluggande. Det blev en helkul kväll!
Vi (jag, Keiko, Matilda, Fabian, Joanna, Shakira + att Ciara och hennes amerikanska vän Chloe kom senare) samlades vid katedralen och gick gemensamt till restaurangen borta i stadsdelen El Born (en mysig, gemytlig liten stadsdel bredvid Bario Gótic). Restaurangen, La Coronela, var ganska liten, men hade karaktär. Det fanns ju, som så ofta, bara ett alternativ för mig, men okej; jag slapp ha beslutsångest! ;) Och gott var det också :) (mer i nästa Barcelona tips!). Eftersom det är Joannas sista vecka i skolan och i Barcelona så fick hon fira "födelsedag". Hon fick en liten kaka med ett ljus i och vi sjöng födelsedagssång, på sisådär 5 olika språk. 

Samtalsämnena varierade mycket, men det blev såklart en del prat om språk, kulturer och resor. Ciara berättade att hon hört från sin danska vän att alla svenskar var tvugna att ta på sig en rymddräkt som skydd mot kylan varje dag vi skall jobba :P Vad vi skrattade!!
Dessutom lurade vi i Shakira att om man sätter ihop händerna, korsar långfingrarna och vrider runt 180 grader (så det "står ut" två fingrar från händerna) och säger gröthäst så är det jättefult och att hon måste säga det till Kevin imorgon. Vilket hon också gjorde, han bara tittade på henne och hon blev "jättesur" när hon fattade att vi bara lurat henne xD

Efter middagen bar det vidare till en bar i El Born där det dracks chupitos (shots, de andra alltså, jag drack en alkoholfri drink) och samtalades vidare innan vi gick hemåt.

För övrigt så kom Zebben och Albin 5a i världscupen i Sollefteå denna dag och det nämndes t.o.m. på Radiosporten :D Och mammas och pappas paket hemifrån med lite av varje ankom äntligen :) T.ex. mina skivor från cdon och Bengans och en fin halsduk med tillhörande alla ♥ns dag kort, tackar tackar! :D

Säkert! - Facit
Håkan Hellström - Samlade singlar! 2000-2010
Håkan Hellström - Ett kolikbarns bekännelser
Håkan Hellström - Det är så jag säger det
Eldkvarn - Atlantis



Idag så pluggade jag en stund efter frukost och sedan samlades jag, Keiko, Matilda och Shakira själv hemma hos Shakira för att äta Koreansk lunch; nudlar med sås, grönsaker, ägg m.m. Keiko och Shakira hade väldigt roligt åt när vi svenskar satt där med halft uppbrända munnar och fick i oss maten :p Jättegott, men starkt! Keiko bjöd också på lite japanskt godis, som bestod av mosade kidneybönor och socker :P
Väl i skolan så var det ju dags för det där provet :S Det gick till på så sätt att vi blev indelade i grupper med ca 3 pers i varje där var och en fick varsin del av provet och till att börja med skulle en och en lösa sitt papper. Sedan fick man tillsammans i gruppen gå igenom alla svar och ändra kollektivt. Det gick bra, våran grupp hade bara 10 fel av 29 frågor, vilket är godkänt. Kändes underbart skönt att få det avklarat! :)
Fick även aplåd-beröm för mina grammatik-kort idag:


Efter skolan gick jag och Keiko hem och när vi tillsammans stod i köket och diskade/gjorde te började vi prata om allt och inget. Hon gjorde te på ett slags grönt-te-pulver och jag fick smaka en kopp.

Sedan berättade hon att hon hittat några asiatiska affärer nära här och då blev jag glad för jag är i desperat behov av sweet chili sås (som annars verkar omöjligt att få tag på här!). Jag skrev ner adresserna och under tiden pratade vi vidare. Hon har sett mina tofflor och tycker det är jättekul att jag gillar Hello Kitty (som ju är från Japan) så jag fick en liten Hello Kitty berlock från Japan (som kom från en speciel stad utanför Tokyo och säljs bara där):

Hon fick resten av mina Pågen gifflar och så lovade jag att efter hon kommit "hem" från Sevilla (där hon skall vara från lördag och 1,5 månad framåt) så skall vi åka till Ikea och köpa svensk mat ;)

Oj oj, vilket inlägg! Nu blir det snart sängen tror jag, godnatt :)

Kramar,
Elise


Martes

Efter en helg med två spontanutgångar, så började denna veckan istället med två inställda utgångar. Igår orkade vi ju helt enkelt inte med att gå på Nasty Monday och idag behövde dels jag plugga och så är/var Matilda på sjukhuset med Olga. 
Så, ja jag har suttit hemma och pluggat hela kvällen.
Idag fick vi reda på att vi skall ha vårt prov på torsdag, d.v.s. det provet vi mer ellern mindre måste klara för att få bli uppflyttade till B1. Så det gäller att ligga i!

Det är lustigt vilket liv man lever egentligen. Man kan festa på vardagarna utan att vara trött i skolan dagen efter och sedan kan man, som jag gjorde nyss, spontant gå och handla ost, philadelphia och knäckebröd (som man egentligen tänkt handla i flera dagar) kl. 23.30 på kvällen. Helknäppt egentligen!

Men nu skall jag bara avsluta morgondagens läxa och försöka komma i säng i tid, för imorn förmiddag skall jag plugga tillsammans med Denice, en av de som jag festade med i lördags. Hon är au-pair och pluggar spanska (på en annan språkskola) och vi kom att prata om just de där irriterande dåtidstempusen och bestämde att vi skulle plugga tillsammans nån dag. Och nu föll det sig så att vi skall ha prov samma dag också.

Godnatt!

Kramar,
Elise

Sábado, domingo y lunes


Shoko

Skäms ju nästan för o säga det, men det blev faktiskt utgång på lördagen också.
Vi satt med familjen, grabbarna och Keiko och såg första halvlek mellan Racing och Sevilla och Xavier (pappan i familjen) uttryckte hur mycket snyggare en spelare i Real Madrid var än Messi. Han gick så långt som att säga att han var gay och kär i killen! :P Mycket känslor hos spanjorerna...
Hur som, efter detta skulle killarna iväg och festa med Johanna från Emanuels klass och hennes kompisar, kompisars kompisar o.s.v. och jag blev pepp och hängde på. Vi började med att möta upp de andra vid Travel Bar Port, en bar driven av svenskar nere vid hamnen. Och eftersom vi var svenskar fick vi VIP kort direkt :)
Sedan drog vi alla vidare till Shoko, ett av de lite glammigare ställena nere i hamnen, där Johanna har egen gästlista. Vi var kanske 15-20 st svenskar, alla boendes i Barcelona och studerande eller jobbande på t.ex. One Contact (som föresten är samma företag som Matilda jobbade på förra året efter barskolan och som Olga och Eirin började jobba på idag) eller andra svenska telefonförsäljningsföretag. Det blev en härlig festkväll, men vid 4 var alla trötta och drog hem, eller hade redan dragit hem. 

Igår sov jag naturligtvis typ halva dagen, eftersom jag inte somnade förrän strax efter 5. Men sedan var det mer eller mindre intensivt plugg hela dagen och kvällen. 

Idag sprang jag en runa på morgonen och sen skulle jag hjälpt Matilda flytta till nya lägenheten, men eftersom allt med nyckel etc. drog ut på tiden blev det bara en Starbucks fika. Men där kommer jag säkert vara flera gånger ändå :)
I skolan var inte alltid koncentrationen på topp i klassrummet eftersom alla var måndagströtta, men jag fattade nog ändå en del av det nya "tempuset".

Grabbarna gick just iväg för att förfesta hemma hos Johanna och gänget, men jag var ansvarsfull nog att säga nej för att få lite pluggat, för en gångs skull :P Skämtosido. Jag pluggar faktiskt mer än vad jag festar, även om det inte verkar som det ibland. Jag är här för att lära mig spanska.
Egentligen skulle jag och Matilda på Nasty Monday idag, men det blir Crappy Tuesday imorn istället.

Kramar,
Elise

Fin de semana

Gårdagskvällen blev ingen lugn hemmakväll direkt. Inte nån galen lång utekväll heller.
Men jag hängde med Matilda till en irländsk bar vid Urquinaona. Senare kom även Olga, Shakira och en gammal barskolekompis till Matilda och Olga med sin kompis. Det var två killar som spelade gitarr och sjöng hela kvällen, jätteduktiga och bra musik spelade de! Låtar med Beatles, Oasis, Jason Mraz, Coldplay och andra indiepop/brittpop/poplåtar. :)
Strax innan stängning, vid 2.30 drog de andra vidare nånstans, men jag var inte så pepp så jag tog en taxi hem istället.

Imorse löste jag Melodikrysset, såklart. Och denna gången med hjälp av mamma och pappa så det blev faktiskt löst o inskickat. 
Efter frukost och städning gav jag mig ut på en liten (eller okej, stor...) shoppingrunda. Köpte lite kläder som jag känt att jag behövt (plus såklart lite till, men tolka inte detta fel, jag slösar inga pengar!). Nöjd med mina inköp begav jag mig hemåt. 

Hemma var det fullt sjå med matlagning och bakning. Marco, ena sonen i familjen fyller år och det har vart hela tjocka släkten på besök. Pratade med mamman och Keiko och sa grattis till födelsedagsbarnet medan jag lagade mat. Nu på kvällen fick även vi tårta och jag satt med de andra ute i vardagsrummet och åt medan jag pratade med Keiko. Hon pratar inte så mycket engelska, vilket är superbra för då övar vi spanskan jättemycket tillsammans. Det känns jättebra att fått prata lite spanska ordentligt, för det behöver jag göra mer. 

Emanuel kom hem för typ två timmar sedan och eftersom han ändå skulle handla så hängde jag på för jag behövde sylt.
Men nu skall jag försöka få lite pluggat också. Vilket det förmodligen blir mycket imorn också, tillsammans med den traditionella springrundan förstås.

Kramar,
Elise

Lördagslistan - Livet är inte alltid en fest

Dags för ny lördagslista! Som innan så är även denna veckan en blandning av musiken som lyssnats på under veckan.
Börjar nånstans med en blandning av vemodiga poplåtar inför festivalsommaren, går via musik från gårdagskvällen till ett avslut med Göteborgspop.

Livet är inte alltid en fest - Lördagslistan 2011.02.12

Lyssna och njut!

Kramar,
Elise

Viernes

Idag har Xavi lärt oss förolämpningar och svordomar. En lång lista blev det.

Det blir en lugn fredagskväll hemma i rummet. Tomas skall ut, men jag har ingen lust. Emanuel är i Zarragosa över helgen och Matilda är i depserat lägenhetsjakt med Eirin och Olga. Så vi får se vad som händer i helgen.

Skall i alla fall ta och plugga en del nu när jag har massa tid över. Tragla tempusformer och glosor. 

Händer hemma i Suecia? :)

Kramar,
Elise

¿Quieres adivinar?

Som sagt så började vi med futurum idag och för att bäst lära oss det så skulle vi helt enkelt spå varandra. Och när man ber någon hitta på en spådom åt en annan i våran klass så går det som det går, såhär:

*Fabian (uppdiktad av Xavi): Blir strippa på Jamaica, tjänar dåligt med pengar. Men en dag träffar han en rik tjej som han gifter sig med och de flyttar till Alaska. Där jobbar han med att sälja is, tjänar inte så bra där heller, men det gör ju ingenting eftersom hans fru är rik. Men så ändras klimatet, isarna smälter och han är den enda kvar med is, så då blir han jätterik. Tyvärr så blir han mördad av sin fru som även tar alla hans pengar. 

*Xavi (uppdiktad av Fabian): Han kommer gifta sig med 9 stycken samtidigt och med dem få 5 barn för fyra av dem är infertila. Han blir inte lycklig.

*Jag (uppdiktad av Matilda): Träffar en snygg spansk kille på Nasty Monday nästa vecka. Han är spanjor och 21 år gammal. När jag blir 26 år gifter vi oss, men skiljer oss när jag fyller 50 eftersom jag är otrogen.

*Matilda (uppdiktad av mig): Träffar en snygg kille på tapasbaren på kvällen och de blir blixtkära. Men när de är påväg ut från baren träffar de på en av hennes ex som blir jättearg och mördar henne.

*Kevin (uppdiktad av Chiara): Blir fotbollsproffs i Roma. I Singapore träffar han en tjej som han gifter sig med och de flyttar till Holländska landsbyggden. De får 12 barn tillsammans, men han har även flera utanför äktenskapet.

*Chiara (uppdiktad av Kevin): Flyttar till Alaska med en kille som heter Fabian (!) Blir en framgångsrik vänster politiker och är mycket lycklig.

*Keiko (uppdiktad av Ioanna): Får ett bra och tryggt jobb i Tokyo. Råkar ut för en olycka i 70 års åldern, men lever annars ett långt lyckligt liv.

*Ioanna (uppdiktad av Keiko): Får inget fast förhållande och inga barn, men är ändå lycklig. Blir mer eller mindre 100 år.

Kramar,
Elise

Happy Miércoles, Tapas och Nevermind - lillördag

Har vart lite tyst ett tag nu. Men hej, jag lever och livet går vidare!

Idag satt jag och pluggade hela förmiddagen, traggla traggla spansk dåtidstempus. 
Väl i skolan startade vi upp med futurum idag. Mer om det senare.

Efter skolan var det Happy Miércoles, vilket är något som skolan anordnar varje onsdag. Det innebär att man går till nån bar nära skolan och så bjuder skolan på en dricka var. Så umgås man - och pratar spanska. 
Vi var där en liten stund innan vi drog vidare ner mot en tapasbar nere på Passeig de Gracia. Med vi menar jag, majoriteten av min klass; jag, Matilda, Kevin, Fabian, Ioanna plus en annan svensk kille som heter Tomas (som förövrigt går i samma klass som den Tomas som bor i samma lägenhet som mig :P). 
Gott med tapas, och på tiden, va faktiskt första gången sen jag kom hit! :O Efter det gick vi ner längs ramblan mot Jamboree, en jazzklubb dit Ioanna skulle och lyssna på några som spelade. Men vi andra tyckte det kändes lite dyrt med 11€ i inträde. Kevin skulle träffa en kompis, men jag, Matilda, Fabian och Tomas gick till Nevermind. Jag gillar bara det stället mer och mer. Härlig stämning och atmosfär, inredningen med skateboards-hyllorna, graffitin och griffeltavle-taket. Och skatearfilmerna på storbildsskärmen, man kan helt fastna av häpnad för hur duktiga dessa killar är:


Nu skall jag se lite M*A*S*H innan det blir o sova. Imorn blir det plugg och skola igen.

Kramar,
Elise

Lunes


Idag fick vi tillbaka Xavi som lärare, yeahhh! Det är mina nya brillor han fick för sig att prova :P

Annars inte så mycket ikväll. Efter skolan gick jag med Matilda till posten och H&M och vi drack Starbucks vid Plaza Universitat. 
Så fick jag reda på att bl.a. Promod o Accesorize ligger där, kärlek <3 Blir att kolla in nån dag! 
Efter det drog vi hem till Olga och Eirin och hängde en stund medan de gjorde sig redo för Nasty Monday. Eftersom Matilda blivit lite förkyld och nästan tappat rösten så blev det inget för oss idag. Men bättrar det sig till imorn så blir det Crappy Tuesday istället, we'll see.

Nu skall blogg.se snart ha systemunderhåll, så jag skriver mer imorn!
Tjooo!

Kramar,
Elise

Varning för galen svensk rödtott på 8 hjul


Ja, ni ser rätt! Jag har köpt ett par rullskridskor
Här är det faktiskt ganska vanligt med folk som skejtar omkring med skateboards, inlines och sparkcyklar - stora som små. Rullskridskor är kanske inte det vanligaste, men de var billigare, snyggare och stadigare. Även om det ändå var en del Bambi på hal is när jag åkte hem på dem (och ja, jag blev totalt utstirrad men vafan - I don't want respect, I much rather have fun!:D).

Jag är fast besluten att lära mig det här. Och klara av att faktiskt åka neråt också (det var uppförsbacke hela vägen hem). Det blir ett litet projekt, om någar månader gör jag väll gatorna osäkra med mina vrålåk! ;)

Kramar,
Elise

Más fotos



Matildas bilder från igår.

Idag har det inte hänt så mycket. Har sprungit, handlat och gjort läxan. Imorn är det skola igen.

Kramar,
Elise

Montjüic, Paraguay och fotboll


En glad Matilda på ett café innan vi startade bestigningen av berget.

Os-byn

Utsikt från toppen (fästningen)

Uppe vid fästningen; kanoner, roliga skuggor (Mamma Mia nästa?) och skojig skylt (varning för gravarbetsplats?)

Idag tog jag och Matilda en liten utflykt med mål berget Montjüic (katalanska för magisk). Det är berget som höjer sig söder om staden och förutom att Os-byn från 1992 är belägen här så får man vid fästningen på toppen en fantastiskt utsikt över heeela Barcelona. Man ser upp mot de andra bergen, Park Güell m.m. å ena hållet, hela den myllrande staden å ett annat håll, havet och hamnen å ett tredje håll och de södra delarna (där bl.a. Ikea ligger) å fjärde hållet. Fantastiskt!
(fler bilder kommer imorn eller på måndag då jag fått Matildas bilder också)

När vi vandrat neråt igen, och kommit en bit påväg mot Plaza Catalunya stannar jag plötsligt upp och fixerar blicken intensivt på en flagga på andra sidan gatan. Matilda försöker desperat väcka mig, men lyckas knappt..;

Det var Paraguays ambassad/konsulat! :D

Framme vid Plaza Catalunya skulle vi möta upp Olga, men som vanligt var hon sen. Vi gick en sväng inne på Corte Inglés, men det var galet mycket folk och vi var trötta. Vi stack till Pull and bear istället och jag fick köpt tre nya linnen för €4/st. Har köpt ett likadant men i annan färg innan så jag slapp prova, väldigt skönt.
Tillslut var Olga där, vi gick till Burger King, Matilda och Olga åt middag och vi snackade en massa. Vi skiljdes uppe vid Gran Vía och jag gick hem. 

Väl hemma pratade jag lite med Emanuel och sedan såg vi på matchen mellan Barcelona och Atletico Madrid på Tv med familjen vi bor hos. Tomas var där på Camp Nou och såg matchen med sin familj. 
Barca vann med 3-0. Såklart.

Nu är jag sjukt trött och skall ta och sova! Mañana más!

Kramar,
Elise

Lördagslistan - Du, jag & dem

Dags för ny lördagslista!
Även denna veckan är det en mix av lite olika jag lyssnat på under veckan. Det har blivit en del ny musik, svensk musik som det så ofta är i mitt fall. Till stor del är det artister som jag kommer att se live till sommaren.
Men en skotte och en amerikan har letat sig in också. 
Lyssna och njut:
Du, jag & dem - Lördagslistan 2011.02.05

Kramar,
Elise

Melodikrysset

Startade morgonen med att lyssna på melodikrysset, precis som en vanlig lördagsmorgon hemma i Svea Rike.
Sedan så gick det väll inte så bra men...
...jag är glad ändå. Och senare idag bär det av på utflykt till Montjuic berget, där man har fin utsikt över staden, havet och det är också där OS-byn ligger bl.a. 

Bilder och ord kommer ikväll!

Kramar,
Elise

Un día normal, pero divertido


"Det där ser ut som...en traktor på vatten!" - Matilda

Kom just hem från skolan, sista skoldagen denna veckan. Kände mig mycket bättre idag vilket var väldigt skönt. Som oftast med mig så är jag inte sjuk en längre tid.

På första lektionen, med Margarita, så skulle vi informera varandra om saker vi visste mycket om. Och ja, vad skulle jag ta? Det första som poppade upp i skallen var såklart The Ark, men tänkte att; vafasen, inte nu igen! Men tillslut gav jag upp, det är trots allt det jag vet mest om ungefär...
Så först förvånade Margarita mig med att överhuvudtaget veta vilka The Ark var och att de vart med i Eurovision Song Contest. Sedan berättade hon, att hennes ex ex ex (!) festat tillsammans med Ark på ett tåg mellan Köpenhamn och Malmö! :O Helt otippat att man skulle höra det från sin lärare från Spanien. Sedan trodde hon visserligen att Ola Salo var en tjej, för de hade tydligen haft klänningar på sig då...

På eftermiddagslektionen med Lidia blev ett sidospår att prata om julen och vi blev nästan idiotförklarade för att vi svenskar firar jul den 24e och inte 25e. Dessutom höll hon på att tappa hakan när vi berättade att en av våra största traditioner är att titta på Kalle Anka kl. 15. 

Mycket skratt idag, som de flesta dagar. Men, vi lär oss faktiskt spanska oxå ;)

Kramar,
Elise

"Friends don't judge you, they axcept you as you are"


Så här fram på nattkvisten så sitter jag och chattar med Tova, som var ännu en av dem jag lärde känna under språkresan till Oxford 2008.
Hon skickade över länken till YouTube-kanalen hon och en vän gör som projektarbete och bl.a. denna söta lilla video, som hon skrivit text och gjort illustrationer till. Mysigt!♥

Godnatt!

Kramar,
Elise

Barcelona-tips número tres


Kom precis hem efter en middag med Karlotta. Jättekul o träffas igen, 1,5 år sedan sist! Vi har redan våra rutiner, mötas vid Plaza Catalunya och gå hit, Schilling. Det är en mysig österrikisk pub/restaurang nått kvarter från ramblan. Anledningen till att vi hamnar här är mest för att det är det enda stället Karlotta hittar tillbaka till, eftersom hon har skitkasst lokalsinne :P
Men det är bra också, en mysig oas mitt i det folkfyllda Barca. Det finns bra utbud på vegetariskt, med spanska mått mätt, och det är inte dyrt heller. Vi åt varsin varmrätt, en nachos med guacamole och ost plus dricka för totalt 22€. 

Vi hade mycket trevligt, pratade om allt som hänt sedan sist och vad som skall hända. Blir förmodligen att följa med henne hem till Girona nån helg :)

Kramar,
Elise

p.s. mår bättre nu, men skall försöka få en lång natts sömn inatt! d.s.

Un poco enfermo

Lite ont i magen, svårt att äta, småfebrig och orklös. Men tror det kommer ordna sig snart, skippar andra lektionen och ligger här i sängen och vilar upp mig. Förhoppningsvis mår jag bättre om ett par timmar då jag skall träffa Karlotta, för det vill jag verkligen!

Kramar,
Elise

Ett härligt uppvaknande

Den här dagen har börjat bra, vaknade av ett sms från Linnea där det stod: "Hultan återuppstår! :O"
Även om många sagt att de trodde att det skulle hända, så trodde jag inte att det skulle hända så snabbt. Trodde liksom de skulle återhämta sig några år och sedan starta upp igen. Men nu har ett tyskt bolag köpt upp festivalen och den kommer gå av stapeln 14-16 juli i år. Kommer ark dit är jag där. Läs mer här!

Och blir det som jag har tänkt, så är typ halva festivalsommaren redan planerad;
Peace and Love 28/6-2/7
Sundsvalls Gatufest 4-9/7
Hultsfred 14-16/7

Men det kan ju komma att ändras, utefter vart Ark hamnar, såklart.

Ikväll, som sagt, middag med Karlotta, can't wait! :)

Kramar,
Elise

Planes para el jueves


Jag & Karlotta, Barcelona 2009

Har inte så mycket att komma med idag. Har vart sjukt trött efter Nasty Mondays.
Men kan i alla fall meddela att jag på torsdag äntligen skall träffa Karlotta, min vän från Girona som bor här, men som jag inte lyckats träffa än.

Skola igen imorgon och nu pratar jag med Carro på Skype! :)

Kramar,
Elise

Nasty Mondays


Inatt var jag som sagt på Nasty Mondays på Apolo, samma ställe som Crappy Tuesdays. Det var ungefär samma sak, lika bra, men mer folk eftersom detta är "the real del", alltså originalklubben och klubbar som Crappy Tuesdays bara är spin-offs. Det är samma gäng som ligger bakom.

Vi blev ett rejält gäng som gick dit; förutom jag, Matilda, Olga och Eirin, så var det ett helt gäng från samma barskola som Olga och Eirin. Och det är bra att ha kontakter på barskolan, det gör att man går in gratis och slipper stå i den extremistiskt (och ja, då menar ja rejält extermistiskt!) långa kön utanför Apolo. Barskolan har gästlista och där glider vi med.

Det blev en bra natt, men runt 3 blev jag trött och jag Olga haffade varsin taxi och åkte hem.

Nu skall jag strax äta frukost och göra läxan innan skolan.

Kramar,
Elise

RSS 2.0