Foto de Skues

 
Akela la just ut denna fina bild från i söndags; jag och ledarna från Skues :)
Det är nästan så jag fäller en liten tår av saknad, fina tider var det!♥

Kramar,
Elise

Una tarde de Korea, Suecia y Japón
I eftermiddags bjöd jag hem Shakira och Keiko för nudellunch med svensk efterrätt. Naturligtvis stod de för de förstnämnda och jag för det sistnämnda ;) Eftersom Shakira under våren bjudit på flera utsökta nudelluncher ville jag nu ha en sista och denna gången blev det hemma hos mig, med svensk efterrät i form av blåbärssoppa och vaniljglass. Smaskens värre alltihop och vi var alla supermätta efterråt! Hade väldigt trevligt med skämt och samtal om ditten och datten och delvis satt även mamman i familjen med :)

Nu är det mindre än en dag kvar tills mamma och pappa anländer till Barcelona! Otroligt vad tiden går :O Om 6 dagar är vi alla hemma i Landvetter igen.

Men just nu skall jag ner i skolböckerna igen, 2 dagar till slutprovet! ¡Me molesta!

Kramar,
Elise

Sempre a punt

Den här helgen har vart rätt rörig med alla känslor och händelser. Vi tar det från början.

När jag kom hem från Diagonal Mar, bytte jag bara om och stack tillbaka ner i tunnelbanan för att än en gång åka till Sants och "mina" Skues scouter. När vi samlat ihop oss gick vi i samlad tropp till Parque de l'Espanya Industrial, bredvid Sants Estació, där 6 olika kårer från stadsdelen Sants samlades för gemensamt läger. Eftersom Barca skulle spela final i Champions League samma kväll ville inte föräldrarna i Skues att barnen skulle sova på stan då så vi var bara där på dagen. Jag var med mina Llops på lekar av alla dess slag hela eftermiddagen, vi busade, skrattade och av nån anledning fick jag smeknamnet Lisa Simpson. Jag var tydligen gul(?)
I slutet av mötet kom Akela plötsligt och frågade efter min orange ledar t-shirt som alla ledare fått på lägret. Så jag gav den till henne och vi lekte vidare. Sen när vi var klara tänkte jag gå bort till Skues-scouterna som samlats borta vid lägrets scen, men blev bortmotad av ett gäng Llops som istället tyckte jag skulle se på några fotografier uppsatt på stängslet. Jag fattade ju såklart att något lurt var på g, men sa inget mer och efter 5-10 min blev jag kallad bort till scenen där jag fick tillbaka min t-shirt - signerad av alla Llops/Castors och ledare! Sen stod det "För att du skall komma ihåg scouterna i Barcelona - alltid redo" (fast på spanska förstås). Fy sjutton vad glad jag blev!! :D :D ♥


När jag lämnade parken, med ett STORT leende på läpparna, begav jag mig mot Arc de Triomf för att titta på Champions League finalen. Men detta var inte lika kul.
Först och främst så var det så mycket folk att jag knappt såg nått, det är tråkigt att se på en match där du hejar på båda lagen och sen, det värsta - fem minuter in i matchen blev min mobil, min gammla sletna mobil, stulen, ur min stängda jackficka. Då försvann all min lust att se mer och jag gick hem.
För er som inte visste det så är Barcelona känt för sina ficktjuvar och de flesta jag känner här har blivit av med en eller flera saker. Jag skall väll vara glad att det var första gången och att det "bara" var mobilen. 
Piggade upp mig själv med Hälsoresan och god middag på kvällen och försökte sedan sova med blandat resultat, om ni inte hört det så vann Barca matchen, och det hördes...

Imorse gick jag upp tidigt för att bege mig tillbaka till parken och scouterna. Det var med en klump av sorg i hjärtat, eftersom jag visste att det var sista gången med dem. Men vi fick ännu en kul dag då vi först spelade in en stafettfilm (vi dansade med färgglada tygtrasor, föll som dominobrickor, dansade m.m.), lekte fler lekar, dansade ringdanser, sjöng, busade och pratade. 
När jag kramat om alla ledarna och till sist lämnat dem inne vid metron kände jag mig rätt nere. Flera av de roligaste stunderna under vistelsen i Barcelona har jag haft med dessa scouter och det är sorgligt att inte veta när man träffar dem igen. De har vart så snälla, tålmodiga med min spanska och givmilda så att jag aldrig ångrat en sekund att jag tog kontakt med dem. Något jag aldrig kommer glömma från idag är detta:
Jag: -"Vad synd att det är slut nu..."
Akela: -"Ja, men du har haft kul va?"
Jag: -"Ja absolut! De roligaste stunderna under min Barcelona vistelse har varit med er"
Akela: -"Ja, det märks på barnen att de tycker om dig också"
Jag: -"Åh..jag tycker om dem jättemycket, kommer sakna dem och er massor"

Nu sitter jag i min säng, skall ta itu med rensning av väggen och plugg efter att ha löst melodikrysset med mamma och pappa i efterhand. Och ladda upp inför den busy veckan som kommer - den SISTA veckan! :O

Kramar,
Elise 

La lista del 6: Diagonal Mar

Gårdagens punkt (och förmodligen sista punkten jag gör själv) blev shoppingcentret Diagonal Mar, i änden av Diagonal nere vid havet, i norra delen av stan.


Det är Barcelonas största shoppingcenter, ligger lite off en bit utanför centrum, men har bra förbindelser med metro, spårvagn och buss.
Här finns det mesta bland klädaffärer, smycken, leksaksaffärer, restauranger, bio, en "hipermercado" (jättestor stormarknad) m.m. Vill man shoppa är det bekvämt att gå omkring där allt finns och lokalerna är fräscha.
Själv letade jag efter efter jeansskjorts och hittade tillslut två fina par på Bershka för 19€ st. Köpte fyra par örhängen på Claire's också; ett par tekoppar, ett par knappar, ett par trådrullar och ett par saxar :)
Dessutom fick man en gratis metallvattenflaska i neonrosa (♥) med en kupong från kuponghäftet från turistbussen.
Lunchade på Starbucks innan jag tog spårvagn och metro hem.

Kramar,
Elise

Lördagslistan - One last real list

Lördagslistan denna veckan blir den sista "riktiga" listan, eftersom nästa veckas lista blir en lång en med blandning av alla de låtar som betytt mest för mig under dessa 20 veckor. Det blir en klassisk lördagslista, med låtar jag sprungit över under veckans lopp, där ni kan lyssna lite extra på nummer ett som var en låt som kinesiskan Xingyi i min klass spelade upp i skolan och som sen visade sig ha en väldigt suspekt video.
En del låtar kommer också från The Ark, i form av låtar från Musikguiden för ett par månader sedan som jag återupptäckt.

One last real list - Lördagslistan 2011.05.28

Kramar,
Elise


Político

Som ni säkert har hört så har det vart en del stormar runt spanska politik på sistone och det kan ju kanske vara intressant att höra hur en utlänning här upplever det.

Bakgrunden till allt är att Spanien har ett ostabilt politiskt läge, där tron på politikerna är väldigt låg och få går och röstar. Förra söndagen var det borgmästarval i hela landet och det var endast runt 51% som deltog i valet, och flera av de som faktiskt deltog trodde egentligen inte att det spelade någon roll vem som vinner. PP - Partido Popular (högerinriktat) vann i hela landet.
Spanien idag, med t.ex. 20% arbetslöshet, är i en djup kris, som inte bara beror på den krisen som har drabbats alla. Som Karlotta sa: "Det var ett korthus som fick en liten vindpust och föll".
Det är det minst industrialiserade landet i Europa, med turismen som enda egentliga inkomst, vilket är vanskligt.

Sedan ett par veckor tillbaka är de stora torgen i flertalet Spanska städer ockuperade. Placa Catalunya är det som är ockuperat här i Barcelona och det översvämmas av tält, plakat och människor. Imorse började polisen göra en räd för att få bort alla människor, eftersom det imorn kommer bli galet om Barca vinner Champions League (det är den anledningen de ger i alla fall, egentligen vill de nog bara få bort alla människor).
Det är inte olagligt att ockupera som de gör nere på Catalunya. Sålänge det inte tillhör nått politiskt parti var det inte heller olagligt dagen innan och samma dag som valet (det är bra att ha en spansk vän som pluggar juridik ;))

Såhär såg det ut på Catalunya i förrgår kväll:


Kramar,
Elise

La lista del 5: Museu de cera

Idag fortsatte jag med listan och nästa sak att pricka av blev Vaxmuseet, Museu de cera, beläget längst ner på Ramblan. Det liknade Madame Toussads, men innehöll mest äldre "kändisar".


Ursäkta för de dåliga bilderna, men har redigerat dem så gått det gick.
(från vänster) 1. Fidel Castro, Charles de Gaulle & Mao Zedung, 2. Che Guevara, 3. Hemingway, Richard Geere & Julia Roberts från "Pretty Woman", Charlie Chaplin, 4. Jules Verne, 5. Luke Skywalker, Prinsessan Leia & R2D2 från "Star Wars", 6. Miró, Velázquez, Dalí & Picasso

Hela museimiljön var väldigt mörk och det var verkligen som att befinna sig i en sagovärld. Först var det ett par våningar med kända figurer från historien, allt från diktatorer, filmpersonligheter, konstnärer, musiker, kompositörer m.fl. Sedan kom man in i en avdelning, där man först fick gå igenom en ubåt, sedan in på ett piratskepp, ut i rymden, in i ett bankrån, skumma bakgator med drogmissbrukare, möta Frankensteins monster m.fl.
Summa sumarum så var jag skiträdd hela sista biten och alldeles omskakad när jag kom ut. Hade väll glömt at jag är ganska lättskrämd... Var skönt att komma ut i solen igen och efter att ha kikat runt i affären vid museet gick jag och tog en fika på Starbucks för att lugna nerverna.

Kramar,
Elise

Pausa de la lista con un día en la playa

Idag tog jag en paus från listavverkandet och gick med Sofie, Johanna, Victor, Linn, Evelina & Amanda till stranden där jag spenderade eftermiddagen i stekhet sol, en bok, en glass och trevliga konversationer.

Imorn skulle vi egentligen till Sitges, en kustby en halvtimme utanför Barcelona, men eftersom det spås regn verkar det inte bli så. Kommer regnet och planerar vi inget annat beger jag mig förmodligen till vax museet (som egentligen var planen idag).

Kramar,
Elise

La lista del fyra: Las Golondrinas

Igår avverkade jag min tredje punkt på listan; att åka med Las Golondrinas-båten i hamnen. Som tidigare i veckan så bjöd Barcelona på strålande sol och tuff värme. Men men, vad passar inte bättre då än en uppfriskande båttur?


(från vänster) 1. En farbror spelade dragspel en del av turen, det var trevligt, se här, 2. Maremagnum från vattnet, 3. Linbanan från Miramar, 4. Kranarna i hamnen, 5 & 7. Utsikt från hamnen in mot Barcelona, 6. Castell de Montjuic.

Det finns två olika turer med Las Golondrinas, den kortare (=billigare) turen som bara går en sväng i hamnen och tar 35 min. Den längre (=dyrare) turen går längs stranden norrut och tar 1,5 timme.
Jag valde den förstnämnda turen och tyckte det var alldeles lagom. Var intressant att se hamnen och känna vinden blåsa i håret en stund.

Efter båtturen gick jag till Port Vell där jag la mig i gräset, solade (dags att börja panikjobba på brännan nu, kan ju inte komma hem vit som en snögubbe efter flera månader i solen!), läste och skrev.

Kramar,
Elise

Lördagslistan - Minnen, saknad och längtan (i dåtid, nutid och framtid)

Ligger lite efter med bloggandet, men skall ta igen!

Först - förra veckans lördagslista (som vart klar länge, men som jag helt enkelt glömde lägga upp).
Eftersom den veckan spenderdes åt en del planerade för framtiden och speciellt sommarens konserter, så blev det helt enkelt så att det blev en blandning av musik från gammla konserter och kommande konserter, det bästa från nostalgi och pepp.

Minnen, saknad och längtan (i dåtid, nutid och farmtid) - Lördagslistan 2011.05.14

Kramar,
Elise

La lista del tre: CosmoCaixa

Dagens utflyktsmål på listan blev CosmoCaixa (caixa = bank på katalanska, museet, som så mycket annat ägs av katalanska storbanken La Caixa). Det var ett vetenskapscentrum, mycket likt Universeum i Göteborg, med utställningar, akvarier och en regnskog.


För er som inte visste så heter våg på spanska ola...gissa vem jag tänkte på? ;)


Inne i utställningshallen

Det fanns en temporär utställning om återvinning som var väldigt intressant, interaktiv och informativ. Dessutom fanns det andra temporära utställningar om bl.a. vetenskap, urmänniskan, fysik och hur luftkvalitén påverkar hälsan hos barn och unga.
Museet kostar bara 3€ i inträde, 2€ för studenter, och för de pengarna är det värt ett besök.

Kramar,
Elise


"Cola Cao - desayuna y merienda..." - la lista del två; Museu de la xocolata

Idag kickade jag igång min hardcore la lista-vecka! Första stoppet på listan blev chokladmuseet; Museu de la xocolata, nära Ciutadella parken.


Jag tänker inte skriva "i choklad", helt enkelt så är det så om inget annat nämns ;)
(från vänster) 1. Barcelonas triumfbåge, 2. Den kända salamandern från Park Guell, 3. Gammla reklamaffischer för choklad (dock inte gjort av choklad...), 4. Svampbob Fyrkant och Patrick, 5. De karaktäristiska återvinningsbehållarna som står i varje gathörn i Barcelona, 6. En Bicing-station (hyrcyklarna som finns att tillgå i de flesta gathörn för Barcelona-borna, dock inte för turisterna), 7. La Sagrada Familia. Denna skulpturen hade t.om. Påven sett, 8. Sant Jordi, 9. Gammla chokladkake-formar, 10. Biljetten till museet var en liten chokladkaka med 70% choklad, köpte också en söt badanka, som dock hann både smällta och mosas innan den blev äten...

Museet tog upp allt från tillverkningsprocessen, historia, hur den togs till europa, hur den blev komersialiserad o.s.v. Dessutom stod det längs hela vägen glasburar med fantastiska chokladskulpturer (se bilder).
Vid första skylten, om själva kakaobönan kunde man läsa något i stil med "svensken Carl Von Linné gav bönan sitt latinska namn..." :) 
En del bestod av flertalet gammla reklamaffischer och en tv-skärm där de visade gammal spanska chokladreklam. Bl.a. en från 50-talet där den här berömda Cola Caon presenterades, som typ en självklar del av en nyttig livsstil (desayuno y merienda = frukost och mellanmål). Det tragiska är väll att det är just så Nutella lanseras idag... 
Vid museet ligger även en skola i choklad konfektyr/konst och museet anordnar flertalet aktiviteter för barn.
Inträdet är 4,30€, billigare för studenter med student identifikation (som jag inte har).

Efter museibesöket gick jag till den närliggande parken, solade, läste - och åt upp min biljett ;)

Kramar,
Elise

Trondheim, ¿está cerca de Gotemburgo?

       
1 & 2. Llops spelar basket, 3 & 4. Llops spelar fotboll, 5 & 6. Prisutdelning, 7. Ivan och Jessika vann ledarklassen i danstävlingen, 8. Caps (ledarna) tar emot medalj

I eftermiddags åkte jag ut till Sants igen och till Cau hos Skues scouterna. När alla var ihopsamlade gick vi i samlad tropp till Metron och åkte nordväst ut till Mundet och Velodromen (faktiskt den olympiska arenan för just velodromcykling från OS -92, men som också inhyser inomhus- och utomhus fotbollsplaner och basketplaner). Idag stod fotbolls- och basktetturneringar på schemat. Först spelade alla scouterna turneringar mot varandra och efter det var det ledarna mot föräldrarna, där jag faktiskt deltog fast jag inte direkt var någon Messi :P
Efter alla hade duschat åts det middag i matsalen, scouter, ledare och föräldrar. Jag kunde delvis hänga med i samtalen och det roligaste var när en av ledarna frågade mig: "Från vilken stad i Sverige är du?"
Jag: "Göteborg, typ"
Han: "Ligger det nära Trondheim?"
Jag: "Öh, inte direkt, hur så?"
Han: "Jaha, aja, jag har två vänner som vart där, de sa att det var fint men kallt"
Jag: "Asså, du vet väll att Trondheim ligger i Norge och inte i Sverige?"
Han såg perplex ut varpå hela bordet brast ut i gapflabb! :D

Efter middagen var det danstävling och sedan var det allmänt disco blandat med prisutdelning efter dagens turneringar. Vi träffades vid Cau klockan 16 och nu var klockan strax efter midnatt, men alla var fortfarande kvar även de minsta barnen (8-9 år). Ivan hade en teori om att det är för att det är varmt i Spanien, då orkar man vara uppe längre (jag blir dock mer trött av värme än kyla, så på mig stämmer det inte). En annan intressant sak är att spanjorerna verkligen är så dansanta och energifyllda som det sägs. Varje låt hade en egen dans, som de sett i nån video på TV och som alla kunde. Jag klampade omkring med elefantfötter och försökte hänga med så gott jag kunde.

När klockan närmade sig 2 tiden gick jag, Akela och två andra caps till metron för att åka hem.
Jag hade en otroligt kul eftermiddag/kväll/natt, fick prata en massa spanska och lärde känna scouterna alltmer. Kommer bli sorgligt att lämna dem, bara ett möte kvar nu :( Nästa vecka skall vi samlas flera caus från Sants till ett slags dagläger i en park nära Sants Estació (vilken är Barcelonas största järnvägsstation).

Kramar,
Elise


Gràcia en mi corazón

Hej igen!

Nu har bloggen haft lite semester under Milano resan, som ni kunde följa på min resdagbok. Missade ni det kan ni kika in nu :)

Jag kom tillbaka till Barcelona i söndagskväll och sedan har en stor del av veckan gått åt till att planera och reda ut några sommarplaner. T.ex. så skall jag inte bara på PUR jubileet i Stockholm om några veckor, hade sån flax att inspelningen av avsnittet ur "Tack för musiken" med Ola Salo spelas in där på söndagen :D Så det skall bl.a. jag och Linnea gå och titta på. Sen har jag och Rosa bestämt att vi skall åka på ytterligare en The Ark konsert i sommar, på festivalen Putte i Parken i Karlskoga i juli :)

Igår satt jag hela eftermiddagen/kvällen på Starbucks borta på Consell de cent och pluggade, har en del anteckningar att gå igenom och nu är det ju mindre än två veckor kvar till slutprovet :O Tiden går väldigt snabbt!

Idag efter skolan tyckte jag att det passade sig att fira in helgen lite, så jag begav mig upp till min favoritstadsdel Gràcia och åt lunch på Woki, förmodligen godaste maten i stan! Sedan florerade jag en stund i ekologiska/rättvise affärera längs Torrent de l'Olla, Asturies och Gran de Gràcia.

Nu skall jag börja organisera min avbetning av La Lista, som jag verkligen måste börja ta tag i helgen/nästa vecka. Imorn är det dessutom möte med Skues scouterna igen, vi skall ha nån slags idrottsturnering :)
Föresten så kommer det en ny lördagslista efter ett par veckors uppehåll ;)

Vemos!

Kramar,
Elise

Milano hägrar!

Om 15 timmar och 25 minuter sitter jag på ett plan till Milano, kan ni fatta? Det där som bara verkade så långt bort är äntligen där :D

Eftersom detta är en resa faller den under kategorin att läsas på min resdagbok. Där skall jag skriva om jag kan/hinner när jag är där och lägga upp bilderna från trippen. Ni hittar resan här.

Wish me luck! Vi hörs i nästa vecka igen :)

Kramar,
Elise

AfterMash

För er som har följt bloggen och som känner mig så är det ju ingen nyhet att jag är ett stort fan av TV-serien M*A*S*H och allt som hör den till. Efter seriens avslut (efter 11 säsonger - 11 år, och ett sista avsnitt som sågs av 106 miljoner amerikaner, vilket än idag är rekord för ett TV-serie avsnitt) gjordes några spin off serier, den mest kända vid namn AfterMash, där man får följa Potter, Klinger och Father Mulcahy som återförenas efter kriget på ett militärsjukhus i Hannibal, Missouri (Potters hemstad).  
Nu i eftermiddag har jag suttit och tittat på de tre avsnitt som finns på YouTube, inte direkt den bästa kvalitén och ingen text, men men :) Här är de i alla fall:


Dessvärre lades serien ner halvvägs in i andra säsongen, eftersom de ändrade sändningstiden och det därmed krockade med en väldigt populär serie på en annan kanal. Men egentligen, går det att följa upp en succé som M*A*S*H?

Föresten så har jag de senaste dagarna suttit och knåpat på en väska, vet inte varför jag fick för mig att sy den egentligen, men fin blir den och bilder kommer så fort den är klar. Bara dragkedjan kvar nu :)

Kramar,
Elise

PURe news

Idag när jag snabbt kollade mailen i pausen i skolan hade jag fått ett fint mail: "PUR firar tio år"
PUR eller Plan Sveriges Ungdomsråd var ju en stor del av mitt liv under de tre åren jag fick lov att vara med där. I år firar gruppen 10 år och det har länge planerats nått slags firande, men jag var nästan säker på att det skulle bli när jag var borta. Men, som tur var så blir det istället 2 veckor efter min hemkomst :D
Så, Stockholm here I come, 18-19/6!!

40 dagar kvar! :D

Kramar,
Elise

Tot el camp, és un clam, som la gent blaugrana

Som en glad överaskning fick jag, Johanna, Sofie och Victor tag på biljetter till matchen mellan Barça och Espanyol igår! :)
Vi ville väldigt gärna gå, dels för att det va derby, i slutet av säsongen och Barça är påväg att vinna ligan, men också för att de andra inte vart på nån match än och detta var näst sista chansen. Men det verkade först hopplöst att få tag på biljetter, så det var på vinst och förlust vi igår förmiddag åkte ut till Camp Nou för det sista alternativet - biljettkassan där.
Det finns där två biljettkassor, men den ena ligger närmast metron, turistbusshållplatsen och Diagonal och därmed är det den som alla turister känner till. Där var säkert hundra meter kö när jag anlände strax efter elva...
Men den andra biljettkassan, som för övrigt är den som jag, Denice och Colleen köpte biljetter från förra gången, som gömmer sig på andra sidan stadion var det bara några stycken i kö. Jag satte mig och väntade på de andra medan jag hade koll på så att kön inte blev längre, men tillslut blev jag bara nervös av att sitta där, så jag gick och ställde mig i kön så länge. Fick släppa förbi några stycken, men tillslut kom trion rusande och flämtande. Det var inga problem alls att få biljetter visade det sig, vi fick fyra stycken nära varandra för 75€ st och vi hade förväntat oss värre. Glada i hågen tog vi en fika på Starbucks innan vi åkte hem för att ladda upp!

Några timmar senare sågs vi igen, utanför Maria Cristinas metro hållplats och begav oss mot arenan. Där stod vi en stund och kollade på några spelarbilar som körde ner i garaget och alla röda och blå människor runtomkring. Vi gick runt arenan, till vår ingång och gick in.


(från vänster) 1. Massor med folk utanför Camp Nou ett par timmar innan matchen, 2. Vid biljettkassan, 3. De hittar på allt möjligt att göra i "blaugrana" för att sälja, Barça chips till exempel, 4. Jag på Camp Nou (igen! :) ), 5. Arenan fylls på, 6. Barça spelarna kom ut och värmde upp, 7. Det var tyst minut för en känd spansk idrottsprofil (ingen nån av oss visste vem det var), rätt häftigt att de lyckades få alla över 90.000 tysta, 8. Såklart sjöngs Barça sången, 9. Iniesta gjorde första målet för Barça i 28e minuten, 10. Sofie och Victor var glada för målet :) , 11. Mina fotbollskumpaner utanför Camp Nou efter matchen; Johanna, Sofie och Victor, 12 & 13. Folkfylld gata utanför arenan efter matchen, folk gick mitt i gatan och det var människor vart man än såg, bara att följa strömmen

Kramar,
Elise

Hacemos Scooby Doos y sopa de arándanos

 

I eftermiddags var jag ute hos Skues scouterna i Sants igen :) Efter en stund av utvärdering av terminen, läger och nya önskemål inför nästa satte vi oss för att tillverka "Scooby Doos", ett slags makraméliknande hantverk vanligtvis gjort av plastband men idag av tygremsor. Varför de fått namnet efter den kända filmhunden var det ingen som visste, men att det var så de hette var ingen tvekan om, det kom t.o.m. förbi ett gäng äldre damer som sa: "åh, gör ni Scooby Doos?" :P Intressant...
De skulle tillverka dessa för att sälja och få ihop pengar till läger. Vi hade en trevlig stund när vi satt och pillade med dem, pratade, skämtade och skrattade :)

När jag kom hem åt jag middag och skulle egentligen ut med Johanna, Sofie, Victor & co, men kände mig inte pepp så jag stannade hemma och fick den utmärkta idén att laga ihop en dos av den där blåbärssoppan jag köpte på PapaSven. Himmelskt gott var det! :D

Nu skall jag sova. Imorn bitti skall vi ut till Camp Nou på jakt efter biljetter till morgondagens match mot Espanyol, håll tummarna! ;)

Kramar,
Elise

La lista - del ett

Nu när det bara återstår några veckor kvar av min vistelse här i Barcelona har jag skrivit en lista på alla de saker jag vill få gjort innan jag åker hem. Det är museer, platser m.m.

Här är listan i nuläget:

·         Diagonal Mar
·         Poble Espanyol
·         Montserrat
·         CosmoCaixa
·         Camp Nou experience
·         Museu de cera
·         Las Golondrinas
·         Åka spårvagn
·         Badalona
·         Chokladmuseet

Ni kommer kunna följa dessa äventyr under denna kategorin på bloggen och jag kommer lägga ut uppdaterad lista när det tillkommer något. Officiell start blir efter jag kommit hem från Milano, nu ligger fokus på att få ordning på den resan.

Kramar,
Elise


Vamos a la playa

Idag efter skolan mötte jag upp med Sofie, Victor och Johanna och vi tog metron ner till Barceloneta. Sofie och Victor gick hem en sväng och bytte om m.m. medan jag och Johanna gick vidare till ett café nere vid stranden och köpte goda baguettemackor :) Sedan tog vi en bra plats på stranden och solade! Victor och Sofie kom efter lite senare och sedan låg vi där alla flera timmar, solade, pratade och njöt. Det var en alldeles perfekt stranddag, lagom varmt, ingen blåst och klarblå himmel.

Nu skall jag ha lugn hemmakväll, och jag behöver inte ens skriva vad jag skall se för det fattar ni, haha! ;) :P

Kramar,
Elise

Domingo a miércoles

Nu när jag äntligen fått ihop ett inlägg om förra veckan kan jag ju börja skriva lite mer i realtid.
Söndagen och en stor del av måndagen (förutom skolan) spenderades åt att vila och göra ingenting, välbehövligt efter den veckan!

Igår efter skolan genomförde jag den försenade obligatoriska springrundan. På kvällen var det den andra semifinalen mellan Barca och Real och jag var med Sofie, Victor, Johanna, Kevin, Fabian och Anton på George Payne och såg den. Faktum var att vi hade tur att vi kom in! När vi (jag, Sofie och Victor) kom till GP 45 min innan matchen var kön enormt lång. Vi skulle inte komma in konstaterade vi, men sedan ringde Sofie Kevin, de stod längst fram så vi, tillsammans med Johanna, snikte oss in där och kom in direkt! :P Ibland är man en riktig glidare ;) Det blev en grym stämning och en bra match som slutade 1-1, men som Barca ju indirekt vann eftersom de redan hade 2 mål sen förra matchen. Med andra ord är de klara för final i Champions League :D Johanna har dock riktig otur, hon åker hem samma dag som matchen! :(

Idag gav jag mig ut på jakt efter en restaurang som Ida hittat, Papa Sven, en svensk restaurang i Barcelona som även säljer lite svenska produkter :) Efter många om och men hittade jag dit och fick köpt bilar, kex choklad, dumle och blåbärssoppa :D Riktigt trevliga var de där också!
Jag gav mig sedan vidare mot Catalunya och på vägen gick jag förbi Starbucks och var fikasugen. Jag vågade t.o.m. prova nått nytt, Frappuccino con crema vainilla. Med andra ord typ en milkshake med vaniljsmak och grädde på toppen ;) Satte mig på Catalunya och fikade och njöt. Gick sedan till Barca butiken och kollade omkring och köpte ett par shorts :)

Nu börjar klockan bli mycket och jag skall snart bädda ner mig för ett sista M*A*S*H avsnitt innan sömnen kallar ;)

Kramar,
Elise

"Halv åtta hos mig!" - la semana con mi hermano

Nu har det vart väldigt tyst från mig ett tag. Som ni säkerligen vet så var Albin här förra veckan och vi hittade på en massa saker. Nu har det tagit några dagar att jobba ikapp städning m.m. och inte minst att ladda upp alla bilder. Men nu kommer en kort(?) sammanfattning av vad vi gjort :)

Söndag: När Albin landat och tagit sig in till stan och sitt hotell så kom jag dit (det ligger endast ett kvarter ifrån mig) och vi gick till Happy för att äta middag. Pizza för mig och en rejäl hamburgare till Albin. När vi var klara begav vi oss till George Payne för karaokekväll, fick stå en stund i kö, men sedan kom vi in och det blev en riktigt bra kväll med massa bra musik :)


Måndag: Annandag påsk och jag var ledig från skolan. Detta utnyttjade vi till en heldagsutflykt med cykel upp till Montjuic. Eftersom det är en rejäl backe upp cyklade vi inte hela vägen utan gick sista biten, men fick å andra sidan en rejäl nerförsbacke sen. Vi gick/cyklade omkring en sväng bland OS-arenorna och eftersom det var helgdag så var OS-museet öppet på måndag och vi tog en sväng därinne. Där fanns allt från en tidig Sittski och en tävlingsrullstol, en gammal motorcykel, affischer från alla moderna olympiska spel, ridutrustning, en bob till en hel avdelning för OS i Barcelona 1992. Inte minst så var det en del om de senaste olympiska spelen, där såklart OS och Paralympics från Vancouver var med, tror Albin kände sig som hemma där ;) Sumi, som var maskoten för Paralympics och som Albin hängde runt halsen på mig på min student, fanns på bild. De hade dock gjort en del tabbar, till exempel är inte kvinnan på bilden Marit Björgen...
Nere på "vanliga marken" igen, cyklade vi till Maremagnum och köpte med oss choklad/kaffe och en kaka från Starbucks. Sedan satte vi oss på piren och fikade, kollade när en av de stora båtarna backade in i hamnen och sedan tog tröttheten över och vi somnade faktiskt båda två på träplankorna. Vi cyklade en sväng genom Raval och hittade en skatepark.
Vi lämnade tillbaka cyklarna och begav oss mot OpenCor för att handla middag och sedan hemåt för att laga den. Det blev älg-pasta med bönor/skinka och salsa brava. På kvällen velade vi runt halva Barcelona efter en bar/uteservering som var öppen efter halv tolv. Tillslut hamnade vi på Limmerick, nära hemma.


Tisdag: När jag slutat skolan, gjort läxan och fixat ett och annat hemma mötte jag upp Albin och vi tog en promenad längs Port Vell och stranden. Vi hittade fina stenar ute på en pir som nån hade gjort ansikten på :) Dessvärre närmade sig elakartade moln alltmer och medan vi begav oss hemåt föll ett regn över oss.
Hemma i kvarteret köpte vi ingredienser till en tacomiddag och avnjöt den hemma i mitt rum, mums!
Senare på kvällen gick vi en sväng till Nevermind innan det var dags för Crappy Tuesday där vi hade en härlig kväll på dansgolvet :)


Onsdag: Även denna dag gjorde jag läxa och sedan mötte jag upp Albin nere på stranden och vi köpte lunch på Woki, som vi efter gårdagens promenad insett faktiskt existerar trots allt. Vi hade planer att gå på lite shopping, men efter att Albin tagit ett bad i havet och vi lagt oss i solen och solat ett tag bestämade vi oss för att njuta av det vackra vädret. Så vi låg där ett tag innan vi gick vidare till Ciutadella parken och strosade runt en stund.
Vi åt varsin "bocadillo" (spanska för baguettemacka, otroligt vanligt här) på cafét nere på hörnet Bruc/Diputació (där vi alltid var på rasterna de första veckorna i skolan), innan vi skiljdes åt för att göra oss i ordning. En stund senare sågs vi utanför min port och vi gick upp mot Dow Jones, en bar längre upp på Bruc som jag hört skulle vara bra för att se fotboll. Denna kvällen var det nämligen dags för den första semifinalen i Champions League mellan Barca och Real. Det var bra stämning på stället, vi drack gott och delade en tallrik patatas bravas (små klyftpotatisar med stark sås och majonnäs) och Barca vann med 2-0 efter en händelserik match! :)


Torsdag: Jag hade ingen läxa denna dagen så direkt efter skolan mötte jag upp Albin nere vid Portal L'Angel, där vi efter att ha sett några gatumusikanter begav oss mot Catalunya och tog metron bort till Espanya för att kolla in det nya shoppingcentret i den gammla tjurfäktningsarenan. Man såg bort mot Montjuic och resten av Barcelona när man gick runt på taket. Inne i gallerian fanns det mesta av affärer och i och med att den är såpass ny var där inte galet mycket folk vilket var skönt. Vi åt lunch på en pasta take-away på bottenplan, mums!
När vi var klara där tog vi metron upp till Diagonal där vi gick i lite fler affärer och fikade Starbucks :)
Efter detta var vi sjukt trötta och tog en buss hemåt. På kvällen åt vi tapasmiddag på Txapela innan vi tog ännu en sväng till Nevermind och sedan Cupcake 80's på Apolo som såklart också var helgrymt! :)


Fredag: Efter skolan mötte Albin upp utanför och följde med in för att se skolan. Påväg därifrån träffade vi Margarita, som pratade den lilla svenskan hon kunde med Albin, det var väldigt roligt ;)
Efter jag lämnat min ryggsäck hemma gick vi ut på Passeig de Grácia där vi åt lunch på Pans (bilden). Vi gick sedan gatan upp och ner och kollade i affärer, funderade på att gå och se La Pedrera, men det var jättekö och dyrt. Efter en del affärer hittade Albin flera saker på Bershka och efter det begav vi oss hemåt, handlade mat och lagade hemma. Planen var att på kvällen gå till Bosc de les fades, men vi var så trötta efter att ha vart ute hela veckan, så det blev en slökväll framför M*A*S*H istället :P


Lördag: Detta blev också en rejäl utflyktsdag! Efter frukost, melodikryss och samtal med föräldrarna begav vi oss mot Catalunya för att ta FGC till Av. Tibidabo där utgångspunkten var för dagens utflykt. Först tittade vi lite på en dansuppvisning som hölls där och sedan började vi vår vandring - upp till Tibidabo. När vi tagit oss upp till bergbanestationen, via en fin park, visste vi inte riktigt hur vi skulle gå och till en början gick vi fel. Men tillslut hittade ví vägen och skyltarna mot Tibidabo. Det var finfint väder och vägen var vacker, allsom vi vandrade uppåt bredde sig Barcelona ut nedanför oss. Vi mötte många cyklister och andra vandrare.
Väl uppe åt vi lunch på gatuköket utanför nöjesparken och i kön stötte vi på Fabian och Anton från min skola, ibland är världen liten! ;) Albin var väldigt fascinerad av att läskburkarna såg ut som Red Bull burkar :P
Vi kollade in på nöjesfältet och kyrkan, köpte varsin glass och vandrade neråt igen.
Tillbaka inne i stan fikade vi Starbucks i Urquinaona. Ibland frågar de efter namnen för att skriva på Starbucksmuggarna, på Maremagnum fick Albin heta Albert och här hette han Albi...
På kvällen gick vi för att se spektaklet vid Font Montjuic, som det dock var lite ljust för nu, det var sista gången innan de byter till sommartiderna. Vi drog vidare till La Coronela, där vi bokat bord, och avnjöt en finfin middag med efterrät och allt. Dessutom kunde vi kolla ligamatchen mellan Barca och Real Sociedad. Mätta och belåtna begav vi oss till Bosc de les fades där vi drack i gott i den sagolika miljön innan vi spenderade en del av natten på Shoko. Men det var sjukt mycket folk där så vi lämnade ganska tidigt.
Sedan fick vi säga hej då och tack för denna veckan!

Kramar,
Elise

Lördagslistan - What we enjoyed the most

Veckans lördagslista innehåller en del gamla godingar, det är de flesta och det mesta jag och Albin lyssnat på och stött på under veckan tillsammans finns med. Allt från karaoke på George Payne, Crappy Tuesday, Barcas match i onsdags, Txapela, och Cupcake (kommer snart ett inlägg med allt vi gjort med förklaringar på vad det är för ställen).

What we enjoyed the most - Lördagslistan 2011.04.30

Kramar,
Elise

RSS 2.0