La lista del 7: Montserrat - como velero de Åre y cabeza de arena


Påväg upp till Montserrat

Kyrkan vid Santa Cova

Benedikterklostret i Montserrat

Uppe på över 970 meters höjd vid Sant Joan

En hjärtbuske vid FGC stationen


Under söndagen blev det en utflykt till berget Montserrat (katalanska för "sågtandat berg") ca 3 mil utanför Barcelona. Det är ett populärt utflyktsmål för turister som stannar en längre tid och även för helgutflykter för Barcelonaborna själva.
Berget har ett väldigt karakteristiskt utseende (se bilder), liknande raukar eller Grand Canyon.

Det är väldigt vackert, med utsikt över hela bergsområdet. Det finns vandringsleder, både långa och korta för flerdagarshajker eller dagsutflykter. Transporter finns det annars gott om och det där med biljetter är en liten vetenskap;
Vi köpte Tot Montserrat (hela Montserrat på katalanska) kortet där allt du behöver för din Montserrat ingår (vi använde inte ens plånboken på hela dan!) alltså:
- Metro i Barcelona, t.ex. till Placa Espanya varifrån tåget går
- Tåg (FGC - Ferrocarril) Placa Espanya - Montserrat, tur och retur
- Linbana från Montserrat Aeri ELLER bergståget "Cremallera" från hållplatsen efter. Vi åkte linbanan efter rekomendation från turistbyrån i Barcelona. Tur och retur.
- Fri åkning med de två bergbanorna uppe på berget; Santa Cova (ner till kyrkan Santa Cova) och Sant Joan (brant upp på berget, varifrån man kan gå upp till de högsta punkterna).
- Inträde till museet, ett konstmuseum. Som vi dock skippade.
- Inträde till Montserrat Audiovisual area, ett slags museum med filmer och inspelningar från klosterlivet. Även detta skippade vi.
- Self service lunch på en restaurang
.
= 38€/person (- 10% om du åkt med turistbussen). Köps på turistbyrån i Barcelona.

Finns även ett kort där bara transporterna ingår som kostar 23€/person. Köps på turistbyrån eller i metro-biljettsautomaterna i hela Barcelona.
Finns även dagsturer med buss från Barcelona där man även besöker kuststaden Sitges, detta är betydligt dyrare; 69€/person.

Vi gick mest omkring, vandrade på de fina stigarna och njöt av utsikten. Men här finns nått för alla och det märktes på besökarna där, allt från barnfamiljer till pensionärsgäng. Är du en längre tid i Barcelona är det verkligen att rekomendera :)

Kramar,
Elise


Åsikter o tankar

Din åsikt om inlägget här, tack ♥:

Du heter?:
VIP?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress/hemsida:

Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0