Heliga familjen, kuddar och svar på tal - Sábado


Tomas, Emanuel, Jag, Kristin och Emma framför La Sagrada Familia (Foto: Adéle)




Påväg från kyrkan, på Diagonal, var det en kille som stod och jonglerade framför bilarna under rödljuset, lite coolt!

Dagens utflykt blev att turista sig lite vid La Sagrada Familia (som knappt behöver någon beskrivning, annars klicka här). Ett måste se när man är i Barcelona, och det spelar ju faktiskt ingen roll om du vart här förr, för den är ju ett ständigt föränderligt projekt. 
Under lågsäsong har de gratis inträde på lördagar och idag var sista lördagen på säsongen, vilket märktes i allra högsta grad. När vi kom fram såg vi att det var lite kö, men det var ju inga problem, det var ju t.o.m. ganska väntat. Det var bara det att vi gick och gick och gick, men hittade aldrig början på kön! Tillslut fann vi den och såg skylten där det stod "1,5 km till entrén La Sagrada Familia". Nu var dock detta inte så illa som det låter, eftersom kösystemet var så extremt långt så rörde också kön på sig hela tiden, så det tog inte längre än, ja, vad det tar att gå 1,5 km. Väl framme fick vi se in i den fantastiska byggnaden. Och här hade det hänt grejer sen förra gången jag var där! (juli 2009). Nu kunde man gå fritt omkring därinne, interiören var till synes klar vilket gjorde stor skillnad. Tornen var dock avstängda idag, så att åka upp i dem får man ta och göra en annan dag.

Emanuels kusin, Adéle, flyttade också till Barcelona nu i veckan, så hon och hennes kompisar Kristin, Emma och Åsa var också med idag. De skall plugga via ett universitet, också spanska, fram till maj. Har en känsla av att vi 7 kommer att bli ett utflyktsgäng, haha! :)

Vi åt alla lunch på Passeig de Gracia, sedan stack jag, Emanuel, Adéle och Emma till Ikea och jag köpte bl.a. denna kudden:

När vi kom hem var vi alldeles för trötta för att laga till Tacos som först var tänkt. Istället blev det mikromat/rester och vi kikade på roliga klipp på youtube. Där finns mycket kul, men det här och det här är ändå det bästa!

Svar på tal!

Albin: Antar att det inte lär dröja alltför länge innan jag går på en Barca-match. Killarna är idrottsintresserade så jag kommer nog hänga på nån gång :)
Mie: Naturligtvis är det mycket katalaner här - jag är i KATALONIEN! :P Å andra sidan är Barca en väldigt blandad stad etniskt sätt. Här finns mycket invandrare, från övriga Spanien och resten av världen, vilket gör att människor är väldigt förstående om man kommer som utlänning.

Kramar,
Elise

Åsikter o tankar
Postat av: Grynet

Höhö, du har visst blivit inspirerad av Björsäters humor :P Sprid Åtvidaberg INK! :D

2011-01-30 @ 14:34:13
URL: http://grynigt.blogg.se/

Din åsikt om inlägget här, tack ♥:

Du heter?:
VIP?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress/hemsida:

Kommentar♥:

Trackback
RSS 2.0