Barca Barca Baaaarca!!!!

Hej alla!

Nu är Albin här i Barcelona och vi busar omkring på stan och hittar på ett och annat och har det jättebra, kommer skriva om allt i nästa vecka och lägga upp en massa bilder. Finns inte riktigt tid för det nu.

Barcelona vann just första Champions League semifinalen mot Real Madrid med 2-0, Messi gjorde båda målen såklart ;) Vi såg matchen på Dow Jones, en sportbar längre upp på Bruc, helt fantastisk bra stämning och nu firar hela Barcelona, jag hör tutorna, ropen och jublen utanför mitt fönster. Då bor jag ändå inte mitt i smeten och matchen spelades i Madrid. Nån som sa att fotboll är en religion? Ja!

Barça Total – Cant del Barça

Kramar,
Elise

Lördagslistan - Viva la infancia!

Veckans lördagslista är en ganska klassisk lista, med låtar som jag hört i affärer, på stan, på påskmiddag och hemma i rummet. Många av låtarna tar oss till 80-, 90- och tidigt 2000-tal, till min barndom.

Viva la infancia! - Lördagslistan 2011.04.23

Kramar,
Elise

Fiesta en sábado santo


(från vänster) 1. Fabio satt med gitarren en del och spelade mycket traditionella brasilianska sånger (se video),
2. Emanuel vid dricka/matbordet, 3. Titiine, 4. Titiine & jag, 5. Fabio & EmanuelIdag är Fabios sista dag i Barcelona så igår hade han avskedsfest i sin lägenhet på Sant Joan. Där var en salig blandning av folk från hela världen, Sverige, Brasilien, Frankrike, USA, Spanien, Venezuela, Colombia...
Mycket spanska prat blev det, mest med fransyskorna och speciellt Titiine, som går på min skola och som jag nämnt här förrut. Det var en härlig stämning helt enkelt! :)

Idag har jag lyssnat på svensktoppen (som väntat hade Ark trillat ur listan tillslut...) och skall strax ut och springa. Sedan ikväll kommer Albin! :D :D Vi skall ut och äta och sedan är det karaoke på George Payne :)

Kramar,
Elise

Sant Jordi/Dia del llibre

 

Idag var som sagt Sant Jordi och Dia del llibre och jag gav mig ut på stan för att florera bland böcker i de olika bokstånden längs Passeig de Grácia och Placa Catalunya. Det var välfyllt med folk, och då menar jag verkligen välfyllt! Man fick i stort sett köa för att ta sig fram längs Passeig de Grácia.
Men det var väldigt kul och intressant att titta omkring :)

Redan i första gathörnet, korsningen Passeig de Grácia/Consell de cent, hittade jag min första bok; en om kulturen och musiken London på 60-talet (se bild). Nere vid Happy Books på Portal l'Angel tittade jag omkring bland Lonely Planet guiderna och bestämde mig för att köpa en om Milano, på spanska förstås. Kunde inte låta bli att bläddra lite i den om Sverige också, och vad tror ni inte spelas i högtalarna inne i affärerna då om inte It must have been love med Roxette! :P Den fick såklart en plats på veckans lördagslista också.

Nöjd med mina inköp köpte jag en baguette och gick ner till Port Vell där jag satte mig i gräset och läste och solade ett par timmar, härligt!

Kramar,
Elise

Desayuno en sábado santo


Påskaftons morgon så måste man äta ägg. Så är det bara, så idag innan melodikrysset gick jag upp och kokade mitt treminutersägg och hittade ett litet snaps/shotsglas(?) som äggkopp. Till det vanliga yoghurten med blåbärssylt och en kopp blåbärste :) Sämre kan man ju starta en morgon! Kunde dock inte måla ägget eftersom jag glömde tuschpennorna hemma hos Johanna :P

Kramar,
Elise

Viernes Santo - processionen från Eglésia de Sant Agustí

Spanien är ju som ni säkerligen vet ett katolskt land med flera katolska traditioner som skiljer sig från de lutherska traditionerna. Något som Spanien är känt för under påsk är processionerna, ett "tåg" av människor från olika brödraskap i de traditionella kluklux-klan liknande dräkterna, kvinnor som går barfota och släpar på kors och paradvagnar med jungfrur, helgon och Jesus. Mest spektakulära är dessa nere i Andalusien, men de finns överallt i Spanien och idag avgick de första för i år i Barcelona (tror i alla fall de var de första).
Bara för att det är en sådan stark tradition och typisk spansk påsk ville jag kolla in detta och begav mig därför ner mot ramblan och Eglésia de Sant Agustí för att titta på processionen som avgick därifrån i eftermiddags.
Det var två paradvagnar, en med Jesus släpandes på korset och den andra med jungfrun Macarena ( jungfru Maria). När den sistnämnde kom applåderade de gamla spanska tanterna och ropade "¡Guapa, guapa!" ("vacker, vacker!")
Det var ett ganska kort tåg, men det tog nästan en timme efter utsatt tid innan de kom och sedan blev det en del stop på vägen, så det blev ändå helt lagom.

När jag sett klart processionen var jag hungrig och eftersom jag gick förbi Maoz påväg hem kunde jag inte låta bli en falafel i pita bröd, mums! :)

Nu tänkte jag titta på Jesus Christ Superstar (visst passar det bra idag! ;) ) innan jag skall sova.
Imorn blir det ägg-frukost och Melodikryss på morgonen. Den 23e april (som imorn) varje år firar Katalonien "Dia de Sant Jordi" (Sankt Görans dagen) och "Dia del llibre" (Världsboksdagen), då traditionen säger att kvinnorna skall ge männen en bok och männen skall ge kvinnorna en ros. Det kommer att vara flera marknadsstånd som säljer böcker nere på stan imorn, så det tänkte jag gå och kolla på. Så får vi se om det händer något mer.

Kramar,
Elise

¡Cenamos como en Suécia!Igår samlades vi som sagt svenskar, en brasse, en tyska och en österrikiska hemma hos Johanna & co i Raval för att avnjuta en äkta svensk påskmiddag :)

(från vänster) 1 & 2. Folket laddar upp i soffan, 3 & 4. Dags att ta för sig! Sallad, köttbullar, prinskorv, ägg, sill och mozarella var lite av det som det bjöds på, 5. Ebba (kompis till Johanna på besök) och Johanna hugger in på maten,
6. Sofie, Victor, Emanuel, Julia (Sofie och Victors tyska lägenhetskompis), Anna (Österrikisk kompis till Julia) och Amanda äter, 7. Sofie var nöjd med sin hjärtgubbe hon målade på ägget, 8. Victor demonstrerar Snapsen från Ikea (japp, snapsvisor sjöng vi också! ;) ), 9. Jag hade väldiga ambitioner med mitt ägg och satt en bra stund för att täcka hela ägget med färg, men fint blev det, eller hur?, 10. Anna, Amanda, Sofia (Johannas syster på besök) och Tess (lägenhetskompis till Johanna),
11. Sofie försökte vara med, Victor posade och försökte få med Emanuel, men han var mest intresserad av boken "Dirty Spanish"... 12. Sofie hade kärleken med sig, 13. Johanna kom fram till att hon inte kunde göra scouthälsningen, fingrarna spretade bara åt alla håll, Sofie hade bättre koll, 14. Sofie med svensk cider i högsta hugg, 15. Anna och Fabio (från Brasilien) är på partyhumör, 16. It's a Laidback Luke thing ;) Ebba, Sofia, Johanna & Sofie,
17. Fabio hade köpt med sig en traditionell katalansk påsktårta som såklart var smaskens! Han och Victor serverade, 18. På tårtan satt en liten kyckling som fick namnet Fabio, 19. Och fjädrarna från tårtan passade ju jättebra i min hatt :)

Kramar,
Elise


¡Feliz semana santa!


...och så säger jag såklart ett stort GLAD PÅSK, till all familj och alla vänner i hela världen, här från Spanien! :D
Lite påskpynt tog jag med mig från hemlandet, en liten porslinskyckling och ett påskägg (som har visat sig vara för litet, men men), som nu är fyllt med svenskt godis från Ikea och paket :)

Ät mycket ägg och godis och ha det superbra alla!

Påskkramar,
Elise


Miércoles y jueves

Onsdagen trodde jag skulle bli ännu en lugn eftermiddag efter skolan. Men eftersom jag fick ett erbjudande om att följa med till Ikea så nappade jag såklart direkt (trots att jag var där för fyra dagar sedan...nu skall ni inte vara så snabba med att döma :P ). Jag och Emanuel mötte upp Sofie (en svensk tjej som också går på skolan) utanför skolan och tillsammans gick vi mot Ramblan där Sofie skulle köpa en blombukett åt en Kimberly, amerikansk tjej på skolan som fyllde år, för en en annan kille på skolan (haha lagom rörigt det där, men i alla fall...).
Vi korsade sedan genom Barrio Gotic, hem till Sofie och hennes pojkvän Victor (som också går på skolan) i Barceloneta. Jättefin lägenhet hade de! När vi kollat in lägenheten, fått upp Victor ur sängen och pratat en stund begav vi oss mot Placa Catalunya för att möta upp Kimberly och överlämna blommorna, hon blev glad och överraskad :)

Så var det dags för Ikea! Vi tog bussen ut till L'Hospitalet (en väg som jag kan ganska väl nu...) och eftersom vi var extremt hungriga begav vi oss direkt till restaurangen och åt. Eftersom pastan i salladsdisken var slut tog jag pasta med tomatsås och ost, väldigt gott faktiskt :)
Mätta och nöjda gick vi ner till "Botiga sueca" och inhandlade ett och annat, mest med tanke på påskmiddagen vi skall ha idag. Så sill, snaps, kaviar m.m. blev det. Och jag fyllde såklart på mitt godis och kak-förråd :)

Tiden gick plötsligt otroligt snabbt och när vi kom till Placa Catalunya fick vi skynda oss för att hinna till Happy, där vi även skulle se kvällens Copa del Rey-final mellan Barca och Real Madrid. Jag sprang upp, bytte om och gick ner för att möta folket nere vid skolan och gick med bort till Republic House där kvällens Happy höll hus. Där satt jag och pratade med en australiensisk tjej en stund och hennes kompisar från Tyskland och Holland. En stund senare kom Emanuel också och strax innan matchen kom Victor, Sofie hade somnat :P
Vi var några som stannade kvar och såg matchen (Kimberly skulle fira sin födelsedag på en bar i Raval, så många gick vidare dit). Tyvärr blev matchen inte den roligaste vi sett, 0-0 i fulltid och tillslut vann Real med 1-0...
Efter gick vi hem och trött som jag var somnade jag nästan direkt.

Idag, torsdag, har jag vart i skolan och sedan var jag och inhandlade mer ägg för kvällens middag och pratade med Linnea på Skype. Men det bästa hittills var paketet som låg utanför dörren för nån timme sedan:
   
En t-shirt med massa fina Ark-citat/teckningar och internskämt, hela tre Håkan intervjuer och en Jepson intervju, Fruxo-godis och två textilpennor ♥ Tack så himla mycket!
(kan tillägga att det är HELT ok att skicka post, det lyser upp min vardag! :) )

Nu väntar jag på att det skall göras klart var och när middagen skall vara och så skall jag prata en stund med Rick på Skype.

So long!

Kramar,
Elise

Espero que tengas el mejor momento de tu vida

Idag var första dagen med morgon/förmiddagslektioner och det gick bra. Det kommer väll ta ett tag att vänja sig vid att gå upp "tidigt" och vända om dygnet och rutinerna och så, men det skall allt lösa sig. Än så länge är jag nöjd med lärarna och mina nya klasskamrater :)

Efter skolan gjorde jag inte så mycket, var mest trött. Tittade på M*A*S*H, åt lunch och pluggade sedan en bra stund. För att inte säcka ihop totalt av trötthet tog jag mig ut en stund mot kvällen, gick bort till skivaffären längre bort på Consell de cent och fann senaste Green Day skivan där som jag såklart var tvungen att köpa! :D

Hemma igen lagade jag middag och satte mig och tittade på live DVD:n och hjälp vad bra det var!! Jag flyttades rakt tillbaka till Ullevi förra året och försökte intala mig själv att jag faktiskt var där då, men det är svårt att fatta. En sådan makalös upplevelse det var!♥

Nu sitter jag här med havremjölk, musiken från nya skivan i högtalarna och trevliga facebook konversationer :)
Men snart skall jag nog krypa ner i bädden och se några avsnitt M*A*S*H innan sömnen kallar.
Om ni tycker jag ser mycket M*A*S*H så kan jag meddela att jag "bara" är inne på andra omgången sen jag kom hit nu, och då har jag ändå hoppat över säsongerna 1 & 2 för de har jag redan sett så många gånger ;)

Buenas noches! :)

Kramar,
Elise

Nuclear? No, gràcies


Vad jag gillar med Barca är att staden ständigt bjuder på trevliga överaskningar. Det är en levande stad där det ständigt händer saker. Vilket ibland kan bli lite för mycket och stressande, att det finns så mycket att göra att man inte hinner något och knappt orkar göra något alls.
Men väldigt ofta är det bra, som idag.

När jag gick min vanliga väg till Citadella parken idag för den vanliga springrundan märkte jag att något inte var som vanligt vid parken. Visserligen brukar det vara olika evenemang typ springlopp, cykellopp o.s.v., men nu var hela vägen från triumfbågen ner till parken täckt av marknadsstånd och tält. Framför bågen hängde en stor "Atomkraft? Nej, tack" banderoll (se bild) och nere i parken hade massvis med organisationer kampanjtält.
Kunde ju inte kolla så noga just då efetrsom jag skulle springa, men efter springning, dusch och lunch gick jag tillbaka ner till parken och strosade långsamt och kikade i tälten. Det var allt från haremsbyxor, dreadlocks, väskor av lp skivor och plånböcker av kasettband till hembakt bröd, närodlade ekologiska grönsaker och närproducerad choklad. Bland organisationerna fann man allt från WWF, Greenpeace och djurrättsorganisationer till nudistorganisationer.
Har nog aldrig sett så mycket dreads, haremsbyxor, mönstrade bomullsskjortor och piercings på samma ställe innan. Kändes som en liten festival och fick mig att längta till Peace and Love :)

När jag gått igenom alltihop och samlat på mig ett och annat klistermärke och pin så snörade jag på mig de medhavda skrillorna och tog mig ner till stranden. Åkte längre norrut idag, där jag inte vart innan och hittade en strand som var något lugnare än Barceloneta (mitt i stan). Solade, läste och lyssnade på musik ett par timmar, härligt!

Hemma igen åt jag middag och pratade med Linnea på Skype (när internet kommit igång igen efter ett av sina frekventa avbrott). Nu skall jag nog ta och sova snart eftersom det imorn blir första morgonlektionen! Återkommer med hur det gick.

Buenas noches!

Kramar,
Elise


Mis paredes ahora


(från vänster) 1. Bokhyllan/sängbordet; skivsamlingen, Starbucksmuggar, ljus, St Patrick's hatt m.m.
2. Vägg vid skrivbordet; biljetter, Starbucks-lista och The Ark sommarturnéschema
3. På min spegel sätter jag upp låtcitat som har med just speglar att göra, kom på att det finns ganska många här i världen
4. Långsidan vid sängen; fylls hela tiden på med nya vykort m.m. men det bästa tillskottet på sistone är Green Day affischen jag hittade påväg till parken en dag och rev ner :)Tänkte att ni ville se lite uppdaterade bilder på mina väggar och hyllor :)

Kramar,
Elise

Sábado

Ännu en lugn lördag i Barca :)

Startade dagen med Melodikryss (såklart!), idag med kontakt med mamma och pappa via sms från stugan i Bratteggen :) Efter ett kort samtal med dem gjorde jag mig i ordning och begav mig ner till Placa Catalunya för att ta bussen ut till L'Hospitalet och Ikea. Fick vänta ganska länge, men solen sken och det var inte galet varmt så det var helt ok. Väl framme tog jag först en sväng inne i varuhuset. Köpte galgar, tyg m.m. bl.a. denna vasen med plastblommor;

Kände väll att nu när det är vår och så måste man få in lite blommor ;) Och så var det ju rosa till på köpet!
Sedan fyllde jag ju även på matförråden med blåbärssylt, Leksands knäcke, tunnbröd, singoalla, ballerina, gifflar och lite svenskt godis inför påsk.

Tillbaka hemma tog jag det bara lugnt. Läste lite och lyssnade på bra musik och filosoferade. När Laura städade mitt rum tog jag en promenad bort till miniparken ute på Sant Joan som jag hittade förra veckan och läste och låg i gräset och solade.

På kvällen var det som sagt fotboll och el clásico från Madrid som stod på schemat. Efter en del velande fram och tillbaka mellan Placa Universitat och Placa Catalunya så hamnade vi tillslut, bara minuter innan matchen skulle börja, på en restaurang mellan Catalunya och Urquinaona. Tursamt nog vid bordet närmast tv-skärmen :)
Med vi menar jag; jag, Emanuel, Christian (en dansk i Emanuels klass d.v.s. blivande klasskamrat till mig), Johanna och hennes två kompisar.
Det blev en trevlig kväll med dramatik och diskussioner om allt möjligt. Jag och Emanuel kom på att båda gillar Green Day mycket t.ex. vilket vi har lyckats att inte upptäcka innan fast vi bott tillsammans 12 veckor :P
Matchen slutade 1-1, vilket vi kom fram till var helt rättvist.

Nu skall jag ta och sova strax. Imorn blir det Svensktopp, springa och sedan stranden skulle jag tro en sväng.

Adeo!

Kramar,
Elise

p.s. eftersom jag har haft lite datorstrul denna veckan har jag inte samlat på mig låtar inför lördagslistan. Den blir därmed inställd denna veckan d.s.

Odio decir adios, otra vez, y el fútbol

Idag var det en ganska sorglig dag; vi fick säga hej då till våra lärare Margarita och Xavi, Margarita som jag haft hela tiden sedan jag kom hit och Xavi som jag haft nästan hela tiden. Vi hamnade i djupa diskussioner om ett och annat och det märktes att vi blivit tajta med tiden. Båda lektionerna avslutades med att prata dåtid och framtid och med kramar och kindpussar. 
Xavi skall föresten hur som helst vara pappaledig nästa vecka, hans son förväntas komma när som helst nu i dagarna. Mamman är en receptionist på skolan så lille Pablo blir "100% Babylon" som Xavi sa :P 

Som sagt skall vi slås ihop med en annan klass, Emanuels klass faktiskt, nästa vecka och börja gå förmiddagslektioner. Det blir säkert bra det med!

Har inga jättestora planer i helgen, skall till Ikea imorn (blåbärssylten är slut, så vad gör man? :P ) och på kvällen är det "El Clásico", alltså en av matcherna mellan Barcelona och Real Madrid i La Liga, vilket såklart är enormt stort här så det får man ju gå och se :) Barca skall spela mot Real 4 gånger typ 2 veckor nu framöver, vilket såklart är ett helt galet sammanträffande :P Men men! Förhoppningsvis spöar Barca skiten ur dem, som i höstas när de vann "'El clásico" med 5-0 (!) ;)
Dessvärre har de flyttat matchen mot Osasuna 24/4 till dagen innan så jag och Albin inte kan gå och se den :( Istället får vi nöja oss med att se första Champions League semin mot Real på onsdagen på nån bar, eftersom den spelas i Madrid.

Kramar,
Elise

P.s. Mitt internet fungerar nu igen, var bara att byta webbläsare. Allt går långsammare, men det går! :) d.s.

Jueves con noticias malas

Idag var förmiddagen mycket fokus pa att The Arks sista sista turnédatum skulle släppas och därmed den allra sista spelningen. Men det blev bara besvikelse av alltihop.
De skall spela pa GRÖNA LUND i STOCKHOLM 16/9... "HUR fan tänkte de?!" är vad hela Ark-fans-Sverige undrar idag. (Nilla skrev det bra här!) En sista speciell och intim spelning med ett band som har sa manga fans och alltid verkat bry sig sa mycket om oss - och sa lägger de den pa ett nöjesfält i Stockholm! Dessutom pa en fredag vilket kan göra att folk inte kan komma p.g.a. jobb, skola m.m. Känns ganska taskigt och respektlöst. Samtidigt maste vi acceptera det.
Vet att detta kanske är lite off topic pa denna bloggen, men var tvungen att skriva det.

Pa eftermiddagen har det vart skola, där vi repeterade saker som tog ett tag att fatta kändes det som. Men tillslut tror jag det gick in i alla fall.
Har inga speciella planer för kvällen. Skall väll sta här en stund till och sen ga hem, äta, plugga se M*A*S*H och sa vidare.

Föresten sa skall vi ha lektioner pa förmiddagen nästa vecka. Vet inte hur länge det blir sa, men vi skall slas ihop med en annan klass för att det kommer en massa nya elever nästa vecka. Blir nog bra det med, men tycker det är lite läskigt med förändringar.

Kramar,
Elise

Miércoles

Nu sitter jag en stund vid Emanuels dator och kollar ett och annat och pratar med Ida & Linnea på Skype. 
Det är lite småkrångligt att inte ha internet, men det löser sig, poco a poco.

Idag har jag inte gjort så mycket, varit på Happy och så och har inga större planer för resten av veckan heller. 

Adios!

Kramar,
Elise

Tekniskt missöde

Igar rakade jag ut för ett santdar tekniskt missöde som ingen vill uppleva - virus! :(
Satt hela kvällen och en del av morgonen med datorn medan den scanades igenom och satte filer i karantän.
Nu fungerar allt utmärkt - förutom internet! Sa fort jag öppnar internet kommer det upp att jag far nya virus och jag vet inte vad jag skall göra. Har stängt av hela internet sa länge sa far vi se om det löser sig.
Jag har internet pa skolan varje vardag och pa helgerna kan jag lana familjens/de andra studenternas datorer, sa jag vet inte om jag orkar bry mig om det sa mycket.

Jag kan ju se M*A*S*H i alla fall ;)

Igar var jag i alla fall en sväng nere pa Maremagnum för lite sma-shopping, sedan gick jag hem, pratade med Linnea och Ida pa Skype och sen kom missödet. Blev sa trött av alltihop att jag la mig tidigt (före tolv! :O )

Idag fixade jag med datorn en stund och slutförde scaningen av den. Sen satt jag vid mitt fönster/franska balkong, solade fötterna och pluggade. Tog sedan en kort sväng med skrillorna ner till parken och at medhavd lunch. Sedan har det vart skola och nu har jag statt en stund i skolan med datorn och svarat pa mail etc.

Imorn blir det nog en sväng pa stranden med skrillorna och efter skolan - Happy Miércoles saklart!

Kramar,
Elise

Garderoben

Pappa undrade hur min garderob ser ut nuförtiden, såhär är en för- och efter bild ;) :


Kramar,
Elise

Domingo

Har vart en väldigt lugn dag. Efter svensktopp, naturligtvis (där Ark tyvärr tappade ytterligare 2 placeringar och nu bara ligger 7a :( ) och frukost var det, naturligtvis springrunda. Riktigt varmt och jobbigt!

Väl hemma satte jag igång projekt färga håret; sköljde håret, blandade henna, plastade golvet, tog på mig gummihandskar, la i hennan och satt sedan med den i 2 timmar innan det sköljdes ut och tvättades. Det blev bra, med tanke på att det bara är andra gången jag gör det själv :P
Under tiden färgen verkade åt jag lunch, tittade på Ola Svensson Superstar (filmen om Ola Salo, för er som inte vet) och njöt i solen innanför min franska balkong. Hade inte vart helt fel med en riktig balkong måste jag säga...

När allt va klart gick jag till OpenCor och handlade lite smått och gott, sedan fick jag för mig att ta en promenad, så då gjorde jag det. Bara en kort sväng upp och längs diagonal bort till Sant Joan och nästan ner till Triumfbågen. Satte mig i en liten "park" och åt digestive och njöt av dagens sista skälvande solstrålar innan jag begav mig hemåt.

Nu sitter jag och har precis ätit middag, ikväll skall jag se Dirt Dancing, men först prata med Hanna Sarah och skriva brev (finally!) till Carro :)

Adeo!

Kramar,
Elise

Fotos de Lovisa

Lovisa la upp lite bilder från när vi träffades i onsdags och jag roffade åt mig några så ni kan se:

Jag vid Maremagnum


Vi tog kort på oss via gläsväggen på Maremagnum


Jag och Lovia vid stranden


Port Vell


Där var det en man som rodde

Kramar,
Elise

Lördagslistan - Karaoke och en skriklåt

Lördag och dags för ny lördagslista! :)

Veckans lista består nästan uteslutande av låtar från söndagens karaoke på George Payne, men det smög sig såklart in en låt från onsdagens Shout Out Louds konsert också.

Karaoke och en skriklåt - Lördagslistan 2011.04.09

Kramar,
Elise

Grattis till fåret :D


Och idag så säger vi grattis till världens finaste Linnea aka Mormor Får som fyller 19 år :D

Och även ett grattis till Håkan såklart!!

Hurra hurra hurra hurra!♥

Kramar,
Elise

Otro día con mis escoltes en Skues y Åreskutan es mejor que la playa

Sommaren har kommit till Barcelona, i alla fall om man tittar på vädret. Över 20 + grader typ varje dag och strålande sol. Till och med spanjorerna tycker det är för varmt, Akela, en av ledarna hos Skues sa; "Om det är såhär varmt nu, på våren, kommer vi ju dö till sommaren!"

Japp, idag var jag tillbaka i Sants och på el cau hos Skues scouterna. Idag var bara en vanlig mötesdag, tält skulle kollas inför det kommande vårlägret i påskveckan och på gårdsplanen höll grannarna gårdsfest och där lektes det med bollar, jonglerades, blåsets såpbubblor m.m.
Dessa scoutbarn är på många sätt lika "mina" vadare därhemma, lika busiga, lekfulla, pratglada o.s.v. Det finns några som alltid springer iväg, några som är bråkiga, några som är "superscouter" och några som är ledartyper. Vissa saker finns över hela världen.
Men främst två stora skillnader har jag märkt. Först att de har mycket tydligare patrulledarroller, i alla fall jämfört med vadarna idag. Idag t.ex. skulle de planera aktiviteter för vårlägret och då gick patrulledarna direkt in, hämtade patrullens anteckningsblock och satte igång med planeringen. Och oj vad effektiva de var!
Det andra är att här ser man lite scouterna som en andra skola, de har läxor t.ex. De har också hajker nästan varenda vecka!
Det är väldigt intressant och kul att se hur den vardagliga scoutingen fungerar i ett annat land :)

Efter scoutmötet tänkte jag egentligen åka hem, men påväg på tunnelbanan kom jag på att i det fina vädret borde man ju bege sig till hamnen och stranden. Sagt och gjort, jag åkte vidare ner till Jaume I och gick till Pans på Maremagnum och köpte lunch, satte mig sedan i gräset vid Port Vell och åt och drack (var sjukt törstig efter en hel förmiddag i solen!). Sedan gick jag vidare bort mot stranden, som idag såklart var packad med folk. Jag gick barfota i strandkanten och det kyliga havsvattnet sköljde över mina ben. Försökte förstå mig på alla dessa turister och annat strandfolk som tycker det är helt underbart att ligga där hela dagen, en fylld strand mitt i stan. Ursäkta, men jag kommer aldrig se tjusningen i det. Som jag sa till mamma och pappa nyss: "Vad skall man med stranden till när man har Åreskutan?" ;)
Jag låg en stund i solen innan jag gick till metron Ciutadella/Vila Olímpica och åkte hem, tog en dusch och pratade med Ida och födelsedagsbarnet Linnea. Efter det även prat med mamma och pappa.

Ikväll blir det ännu en lugn kväll med M*A*S*H m.m. 
Skall strax bege mig och göra middag.

Adios, adeo, ciao, bye, hej då!

Kramar,
Elise

Viernes

Och hur gick provet undrar ni?
Jodå, det gick allt bra, vi blev alla godkända, men det bestämdes ändå att vi behöver en repetionsvecka på B1 grejerna innan vi går upp på B2, som är en ganska hög nivå och man måste verkligen vara redo för det. Bara bra tycker jag.

Den här kvällen blev en lugn hemmakväll, rätt skönt efter denna veckans pendlande mellan kompisbesök, middag och massa plugg.
Dessutom skall jag upp rätt tidigt (alltså...klockan 9 är tidigt för mig nuförtiden! :P ) för imorn förmiddag är det scouter igen :D

Kramar,
Elise

¿Qué pasó? ¡Este pasó!

Nu har det vart tyst några dagar, så jag tänkte berätta vad jag haft för mig nu i början av veckan.

Domingo - söndag

Efter Svensktopp (där Ark tyvärr tappade två placeringar med "Breaking up with God" :( ) begav jag mig till Ciutadella parken för den obligatoriska springrundan. Eftermiddagen spenderades mest åt ingenting, ingenting och plugg. På kvällen var det George Payne och sista karaokekvällen med Matilda & Olga.

Lunes y martes - måndag och tisdag

Måndag var en dag då inte så mycket hände. Var i skolan såklart och på kvällen/natten var jag med Matilda & Olga på George Payne, för vi orkade inte Nasty Mondays denna veckan. Sedan sov jag över hos dem, eller jag de fyra timmarna vi kunde sova innan vi skulle upp och iväg för de skulle till flygplatsen och åka hem. Ett sorgligt farväl till mina snuskbrudar och sedan begav jag mig hemåt för att sova en stund innan skolan. Fick även en massa kläder och prylar som tjejerna inte fick med sig hem, så nu är min garderob ännu fullare...
På tisdagskvällen åt jag middag med Karlotta, på vårt favoritställe Schilling såklart (varför bryta en bra vana? ;) ) Mycket trevligt och kul att ses och prata igen efter så lång tid! Karlotta har haft slutprov i några ämnen på universitetet och därför har vi inte kunnat träffas på länge. 

Miércoles - onsdag

På förmiddagen åkte jag ner till stranden och mötte upp Lovisa (f.d. klasskompis) och hennes syster Linda som är på semester här denna veckan. Jag och Lovisa hade inte träffats sen studenten så det var trevligt att prata minnen och catch up på det senaste i varandras liv :) Vi promenerade längs stranden, förbi Port Vell och till Maremagnum där jag lämnade tjejerna när skolan kallade.
Efter skolan gick jag hem, åt och gjorde mig färdig, konsert kallade! :D När jag tog metron till Apolo fick jag trängas med alla som skulle till Camp Nou för att se Champions League kvartsfinalen mellan Barca och Shakhtar eftersom det ligger åt samma håll. 
När jag kom in på Apolo hade förbandet Grises börjat spela och jag tyckte nästan synd om dem, det var pinsamt lite folk där. Jag satte mig och lyssnade på dem, de var helt ok. När de var klara gick jag fram och ställde mig, hamnade på typ andra raden, och väntade in huvudakten - Shout Out Louds! Några minuter sena klev de in på scenen och efter en lite seg inledning ägde de Apolo som i stort sett var fullt. Enligt sångaren Adam hade de aldrig spelat inför så mycket folk i Spanien förrut! :O Det blev en sjukt bra konsert, dock extremt varmt, var svettig som en gris när jag kom ut. Men men, det var det värt!

Adam & BebbanIdag, torsdag, har det stått och står en del plugg på schemat. Imorn har vi slutprov på B1 nivån och det är en del verbformer som skall jobbas in. Så det är bara att traggla! Med uppdaterad Festivallistan sommar 2011 i högtalarna skall jag nog ta mig igenom det.

Vemos!

Kramar,
Elise

Lördagslistan - Party party

Japp, partylåtar blev lite temat på veckans lista. Gammla godingar från Apolo och George Payne, blandat med annat fint från mitt liv i Barca :)

Lördagslistan 2011.04.02 - Party party

Kramar,
Elise

¡Skues, skues, skues! - sol, scouts y bilingüismo

Lördag och helg!♥

Dagen startades som vanligt med ett melodikryss och därefter ett kort samtal med mamma och morfar :)
Efter lite städning och allmänt fix packade jag skrillorna och tog metron ner till stranden, snörade på skrillorna och rullade ett tag längs strandpromenaden. Sommarvädret börjar komma på allvar här nu, vi har haft en bit över 20 några dagar nu och därmed var såklart stranden inte direkt tom. Några vågade sig t.o.m. på att bada...
Jag låg och solade en stund innan jag fortsatte bort mot Port Vell där ett gäng gatumusikanter spelade reggae och jag stannade för att lyssna en stund innan jag rullade hemåt. 
Väl hemma tog jag en dusch och åt några mackor innan jag begav mig vidare för eftermiddagens äventyr - scoutmöte!

Ni som hängt med på bloggen vet att jag tog kontakt med en scoutkår här i Barca för att få träffa lite scouter och inte minst öva min spanska. Idag blev mitt första "möte", men det var inte vilket som helst eftersom att just idag arrangerade några av Barcas scouter en festival där de själva uppträde och tävlade mot varandra. Det var kul att se, även om jag inte fattade något av det de sjöng eller sa på scen (bara katalanska). Dessutom var det väldigt kul att få busa med barn igen, jag har saknat det! Eftersom dessa scouter jag skall va med, Llops (= lobos på spanska, vargar på svenska) är lika gammla (och såklart lika busiga!) som mina scouter därhemma var det lätt att känna sig som hemma. Frågvisa som sjutton och pratglada till tusen :)

Man kan inte heller undvika att imponeras av denna flerspråkighet som barnen växer upp i. Dessa barn, 9-11 år, pratar minst två språk flytande och lite engelska. En av tjejerna, Rut 11 år, kommer egentligen från Frankrike och har därmed franska som modersmål men pratar också katalanska och spanska flytande plus bra engelska (för att vara spansk och 11 år) :O Jag tycker det är ganska fantastiskt! Och här är man 19 år och kan knappt 2 språk flytande, 1 bra och 1 hjälpligt...

Dessutom var de väldigt tålmodiga med språket, ibland fick vi gå hundra omvägar för att förstå varandra, men det gick alltid tillslut, på ett eller annat sätt.

Nu är jag sjukt trött efter dagens bravader, skall bara ta det lugnt framför datorn.
Imorn blir det springrunda, plugg och karaoke på George Payne (Matildas sista eftersom hon tyvärr åker hem till Sverige på tisdag :( )

Kramar,
Elise

p.s. Skues heter scoutkåren (el cau) som jag är med, och detta skallades högt när de hejade på varandra idag ;) d.s.

Conciertos, conciertos!

Det är mycket konsertplanerande nu. Förutom att jag bokat in Milano och två andra av sommarens The Ark konserter på sista tiden (och förmodligen kommer boka en till imorn) så har jag idag köpt och hämtat ut en biljett till Shout Out Louds på Apolo nästa onsdag :)

Shout Out Louds är ett svenskt indierockband som även fått viss internationell uppmärksamhet och nu är ute på europaturné där de besöker bl.a. Italien, Frankrike, Portugal och så då Spanien. Nästa onsdag kommer de hit till Barcelona och då måste man ju gå, ett svenskt band i Barca liksom! :) Dessutom lyckades jag missa dem hela tre gånger i somras. På P&L jobbade jag, på Arvika jobbade jag/såg Den Svenska Björnstammen och på Yran pratade jag med Ark. Men nu så, nu skall de inte missas utan bara upplevas!

Igår var jag på Cupcake 80's med Matilda, Olga & Shakira.
Nu skall jag göra läxan och sedan sista skoldagen på veckan.
Imorn skall jag med Barcelona-scouterna för första gången, en heldags festival ute i L'Hospitalet. Lite nervöst, men det skall nog gå bra :) Berättar mer imorn när jag kommer hem!

Kramar,
Elise

RSS 2.0